dareksujka Opublikowano 14 Października 2017 #1 Opublikowano 14 Października 2017 Witam. mam otóż taki problem że nie wiem jak podłączyć instalację wodną do zasobnika cwu, chodzi mi dokładnie o poradę gdzie podłączyć zasilanie ciepłej wody od pieca do zasobnika, gdzie z zasobnika na krany itd. Wszystko przedstawiam na załączonym obrazku. Niestety niczego nie mogę zrozumieć z tej instrukcji którą załączyłem dlatego proszę o objaśnienie gdzie podłączyć konkretnie. Jest to zasobnik BCH 120. Z góry dziękuję.
odpowietrznik Opublikowano 14 Października 2017 #2 Opublikowano 14 Października 2017 O ile to jest zasobnik stojący to: 1)Zasilanie zasobnika wodą z sieci 2)Wyjście ciepłej wody na instalcję 3)Zasilanie wężownicy z kotła 4)Powrót z wężownicy do kotła 5)Cyrkulacja
dareksujka Opublikowano 14 Października 2017 Autor #3 Opublikowano 14 Października 2017 Tak jest on stojący. A jeśli nie będę mieć cyrkulacji to warto w to miejsce podłączyć zbiornik wyrównawczy przeponowy?
dareksujka Opublikowano 15 Października 2017 Autor #5 Opublikowano 15 Października 2017 A jak wisi to odwrotnie połączenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.