sasik007 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam jestem w trakcie budowy domku parterowego i doszedlem do etapu hydrauliki i teraz chcialbym zebyscie mi doradzili co i jak zrobic zeby wiedziec jak rozmawiac z hydraulikiem a dokladnie to chce zalozyc piec np. defro optima komfort plus do tego piec jednofunkcyjny kondensat to wszystko podpiac pod zbiornik np 220l z dwoma wezownicami grzejniki w pokojach nascienne pkus 2 drabinki w lazienkach i podlogowka w 2 lazienkach kuchni pralni i wiatrolapie pomize ktos to ogarnac? jakies zawory czterodrogowe zterowniki jak to zrobic z glowa zeby byla latwosc i komfort obslugi? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
odpowietrznik Opublikowano 13 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Bez sensu w nowo budowanym domu kocioł na paliwo stałe.Kondensat + podłogówka w całym domu.
sasik007 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor #3 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 wiem wiem nie jedna osoba mi to juz mówila ale przy swoim opale czasem sie przyda :-) poprostu tak to sobie wymyslilem i tak bym chcial miec tylko jak to wszystko polaczyc z glowa? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
henryk1953 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 #4 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Po pierwsze jaki metraż budynku i jakie zapotrzebowanie na CO i CWU Po drugie jaki system ogrzewania jest w projekcie.? I jaka powierzchnia kotłowni? Jakie masz kominy? i ile? Co będzie podstawowym ogrzewaniem?
sasik007 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor #5 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 metrow jest 160 zapotrzebowania nie znam kotlownie mam okolo 10m2 kominy mam jexen schiedel rondo plus i drugi jawar k do kondensata mysle ze podstawowym piecem bedzie ten na wegiel drewno a gaz jexynie w lecie na ciepla wode lub podczas jakiegos wyjazdu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
kazimip Opublikowano 13 Sierpnia 2017 #6 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 przepraszam że się "wcinam" w temat kotła, ale sam budowałem dom i bardzo żałuję że nie wykonałem instalacji cwu. w układzie z pompą obiegową. Obecnie zanim się pojawi ciepła woda w kuchni z kotłowni muszę spuścić trochę wody.. Pomyśl o kotle, który obsługuje pompą obiegową do cwu, a nie tylko zasilającą wymiennik cwu ( to dwie różne pompy). dziękuję.
sasik007 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor #7 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 chodzi ci o cyrkulacje? o tym wiem majac zbiornik na wode cyrkulacje da sie zalozyc aczkolwiek u mnie nie bedzie kuchnia daleko a nawet jesli troche tej zimnej wody uleci czy to az takie uciazliwe? mi bardziej chodzi o zgranie c.o Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.