Adam29 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jak w temacie jak zmieścić kocioł z podajnikiem do takiej kotłowni. Instalator zabudował obecny kocioł w ten sposób, ale czyszczenie go to istna katorga. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Artex1 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ja mam tez mało miejsca i mam kocioł wysoki na 150cm i czyszczony cały od przodu
marcus312 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Moze to wejdzie samo sie czysci i odpopiela :D http://seko.pl/kotly_piece/piece_5_klasa_dotacje-2/
Pieklorz Opublikowano 21 Kwietnia 2017 #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 podaj wymiary tej kotłowni tj choćby szerokość od tej ścianki w lewo..... instalację przy wymianie kotła na podajnik i tak będziesz musiał częściowo przerobić/dopasować
Adam29 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Odległość od kotła do komina ok 30 cm , a od kotła do ścianki na której wisi sterownik ok 10 cm. Wysokość od podłoża do sufitu ok 185 rury wychodzące z pieca są na wysokości ok 170 cm Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 21 Kwietnia 2017 #6 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 w lewa strone ile masz miejsca Jak stoisz na wprost drzwiczek ile masz miejsca w lewa stronę licząc od izolacji kotła z lewej strony?, jaką szerokość ma Twój aktualny kocioł (45-50cm?) albo inaczej ile jest od ściany na której wisi sterownik do kolejnej ściany... to wyjaśni, czy możesz tam ucisnąc kocioł z koszem z lewej strony.... jak nie, to będzie wiadomo, czy wstawiając kocioł z palnikiem wzdłuż konstrukcji dojdziesz bokiem, aby zasypać węgiel do kosza
Adam29 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor #7 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Podajnik z lewej strony spokojnie wejdzie, ale w chwili obecnej mam z lewej strony powrót wody do kotła i pompę na powrocie , a chciałbym mieć stały dostęp do pompy. No i oczywiście dostęp do wyczystek Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 21 Kwietnia 2017 #8 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jak masz miejsce w lewo, to pozwala coś określić czy myślałeś o konstrukcjach spełniających wymogi V-ej klasy, czy mieszkasz w woj., gdzie nie ma odnośnie tego wymogów? z konstrukcji, gdzie sa kanały pionowe możesz liczyć na wysokość kotła ok. 105-115cm, pamiętać trzeba,że jest na górze czyszczak, więc instalator musi włączyć myślenie i nie zasłonić czyszczaka rurami.... z poziomymi kanałami startujemy z wysokością kotła od ok. 132 po jakieś 155cm, tutaj jednak czyścić tylko od frontu i nie musisz niczego wtykać od góry Instalacja do przerobienia dla montażu kotła, rury do wycięcia i wykonania przyłącza zasilania i powrotu pod nowy kocioł
Adam29 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor #9 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 No właśnie mieszkam w Wodzisławiu Śląskim i interesują mnie k tylko kotły 5 klasay Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 22 Kwietnia 2017 #10 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 W przyszłym tygodniu w Twoim rejonie będzie kolega minertu montował V-tą klasę Możesz do niego zagadać, aby podjechał i zobaczył co i jak. (dopasowanie, przeróbka instalacji etc.) On albo jego brat doradzą Ci na miejscu Inny kolega z tego forum też juz ma taki od jakiegoś czasu, też brał na dotację, był gdzieś wątek o tym https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/22052-skam-pv/?p=263712
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.