Seth Opublikowano 7 Kwietnia 2017 #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam mam zasobnik 80 l leżący, podgrzewajacy wodę grzałka elektryczna 2 kw. I sprawa wyglada tak woda zimna wchodzi z gory ciepla wychodzi z dołu, czy jest to możliwe że woda się przez to nienagrzewa ?
Bolczaczko Opublikowano 7 Kwietnia 2017 #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Ciepła woda idzie do góry i miesza się z tą zimną, fachowcem nie jestem ale wg mnie tak podłączony zasobnik nie podziała jak należy.
szelest Opublikowano 7 Kwietnia 2017 #3 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Masz zle podłączone .. http://www.kotly-witkowski.pl/schematy-podlaczen
tommy07 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 #4 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Miałem lata temu taki sam tylko 140 litrów i grzanie wody prądem to była masakra 6-8 godzin nagrzewania.Grzałka umieszczona jest w połowie baniaka i nagrzewa tylko górną część wody w twoim przypadku 40 litrów , każdy większy pobór wody i wychodzi na to że grzeje prawie od początku. jeszcze jedno , jak baniak podpięty jest pod co to pozamykaj zawory na wężownicy lub na płaszczu bo ciepło ogrzewa grzejniki no i masz pomylone wejścia tzn zimna napełnia od dołu a ciepła wypływa u góry.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.