Ds3 Opublikowano 5 Lutego 2017 #1 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam! Przemierzam się do montażu pieca dwufunkcyjnego z komorą zamkniętą. Montażysta takich pieców polecił koledze piec Viessmann vitodens 050. problem w tym, że jest bardzo mało opinii na temat tego pieca w internecie ;/ Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z piecami tej firmy do użytku mieszkalnego. Spotkałem się z piecami tej firmy w przemyśle. Jak ogólnie wyglądają piece tej firmy na tle innych? I czy ktoś ma jakieś informacje na temat vitodens 050 - nawet na oficjalnej stronie nic o nim nie umiem znaleźć ;/ Z góry dziękuję!
Gość mak Opublikowano 25 Lutego 2017 #2 Opublikowano 25 Lutego 2017 To dwufunkcyjny kocioł który zastąpił dwufunkcyjnego vitopenda z zamkniętą komorą spalania. W Polsce był mało popularny i praktycznie od roku jest nie dostępny, i najnowszym cenniku producenta już go nie ma. Może jeszcze ktoś ma na półce to przed zakupem proponuję sprawdzić rok produkcji.
Maciek92 Opublikowano 27 Lutego 2017 #3 Opublikowano 27 Lutego 2017 Tak jak kolega mak wspomnial 050 to na 99% lezak magazynowy. Dostepne praktycznie tylko na Allegro. W takiej kasie zdecydowanie idzie ustrzelic swiezego Immergasa, Unicala czy cokolwiek innego co bedzie aktualnie produkowanym modelem kotla a nie sprzetem wycofanym z rynku.
mactremor Opublikowano 22 Maja 2017 #4 Opublikowano 22 Maja 2017 Podczepie się pod wątek. Mam do wyboru w tej samej cenie kocioł Termet Ecocondens gold i Viessmann Vitosens 050. Który bardziej polecacie do domu o powierzchni 110m kw. Kaloryfery żeliwne. Bardzo mało opinii na temat tego pieca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.