Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Witam, Chciałbym prosić o poradę w wyborze gazowego kotła jednofunkcyjnego, kondensacyjny + zasobnik. Dom jest w trakcie budowy. Zrobiłem symulację cieplną na stronie cieplowlasciwie.pl, przesyłam link: http://cieplowlasciwie.pl/wynik/21hp (niestety nie pokrywa się to z projektem inst. sanitarnych wg. którego powinien być: Kocioł 2 funkcyjny wodny z zamkniętą komorą spalania dla CO i CWU o mocy 24kW - dla wyliczonych Qco=13,44kW i Qcwu=2,0kW) Zależy mi abym serwis miał na miejscu dla tego zrobiłem rozeznanie na mieście i znalazłem następujących autoryzowanych instalatorów/serwisantów firm: Buderus Immergas Polska Sp. Z o.o. Viessmann Auer Beretta Ariston Termet Chaffoteaux Saunier Duval Ferroli ACV Wolf Kryteria wyboru jakie sobie założyłem to kolejno: - jakość i niezawodność - cena - gwarancja - opcje dodatkowe
odpowietrznik Opublikowano 15 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zdecydowanie Wolf CGB-2 Zasobnik Biawar Quattro wilekość uzalezniona od ilości domowników
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2017 #3 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Czy ta seria CGB-2 nie jest przypadkiem dwu-funkcyjna?
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2017 #5 Opublikowano 19 Stycznia 2017 OK dzięki faktycznie nie zwróciłem uwagi 2F występują ale z dodatkowym oznaczeniem K czyli typ CBG-2K
sambor Opublikowano 19 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ta 2 w nazwie to nowszy model, warto taki brać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.