Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakim Ekogroszkiem Palimy Na Palniku Ekoenergia(Bez Szlaki)

marvin83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie stosujecie ekogroszki do spalania na palnikach ekoenergi które nie produkują szlaki

Opublikowano

jak nie chcę szlaki to tylko na CZ  :D

Opublikowano

A palnik jaki ekoenergi, ten mały kwadratowy z nacięciami?

Opublikowano

Z dziurami

Wysłane z mojego Z520 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ekoenergia 15 - 25 kW ekogroszek z Piekar tak mówi sprzedawca, wypala się super bardzo mało popiołu nie śpieka i nie koksuje moc ok 25Mj

W zeszłym sezonie brałem go od innego sprzedawcy i palił sie tak samo.

Opublikowano

A mozesz wstawic zdjecie palnika bo u mnie na piascie spieki zuzlowe blokują przepływ powietrza

Opublikowano

Zdjęcia nie oddają tak dokładnie obrazu palnika i popiołu w rzeczywistości wygląda to znacznie lepiej lepiej, popiołek drobniutki nie posklejany i jest go naprawdę mało. Moja ekoenergia jest obecnie uszczelniona silikonem ale jak była nie uszczelniona to pracowała równie dobrze. 

post-65131-0-70358400-1484513410_thumb.png

post-65131-0-87703500-1484513418_thumb.png

Opublikowano

A na jakim sterowniku to u ciebie pracuje. Bo ładnie to wygląda.

Opublikowano

Ja mam ekoenergię 15/25 kW, pracuje na Tech. Spala czysto, ale dopiero po uszczelnieniu palnika oraz korekcie PID w sterowniku. Palę różnym opałem - na pierwszy sezon zakupiłem "paletę testową". Bez uszczelnienia żar schodził nisko do podajnika, teraz utrzymuje się ładnie w górnej części palnika.

Opublikowano

Ekoenergia 15-25 kW ostatnio całkiem ładnie spala mi mieszankę 50/50 Wesołej (rocznik 2015) i "ruska". (mieszam, bo samej Wesołej nie dam rady bezboleśnie spalić - jest za mocna).

Opublikowano

Widze, że te nasze ekoenergię to chyba nigdy nie uzyskają popiołu jak z papierosa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.