Michaellol Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor #27 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Tyle że na zasilaniu jak podpowiedział Digitrax, zawór zasuwowy?
Gość Digitrax Opublikowano 30 Stycznia 2017 #28 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ten schemat jest ZŁY. W poście #19 masz poprawny. Zasuwę zainstaluj bezpośrednio przed zaworem zwrotnym klapowym na zasilaniu zbiornika CWU.
Michaellol Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor #29 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wiem że jest dobry schemat #19, dziękuje wam za rady, wiele się tu nauczyłem. Na pewno go wdrążę w życie, ale na wiosnę. Chodzi mi o to, czy będzie to na razie działało bez przeróbek przy CO. I przepraszam forumowicza Digitrax-a, że ja swoje nadal.
sambor Opublikowano 30 Stycznia 2017 #31 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Logika sama podpowiada Że to co można zrobić źle na pewno zostanie źle zrobione :)
odpowietrznik Opublikowano 30 Stycznia 2017 #32 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Schemat na przetrwanie do wiosny zgodnie z moim ulubionym powiedzeniem jest ryzyko jest zabawa :) (ale tylko do wiosny,nie na zawsze ,bo można nie przetrwać ;) )
Michaellol Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor #33 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dzięki wielkie, przeczuwałem że można na niektórych liczyć. Podłączymy i dam znać co i jak:) Pozdrawiam
odpowietrznik Opublikowano 30 Stycznia 2017 #34 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Kup sobie bojler dwupłaszczowy 140l moze wystarczy.Szybko nagrzeje wodę bo ma sporą powierzchnię wymiany(zbiornik w zbiorniku) a sor nie zauważyłem że na schemacie już taki jest,zasugerowałem się pierwszym postem w któym była mowa o podwójnej wężownicy ,musiałem gdzieś zgubić wątek) A jak już pisze ten post to dodam coś konstruktywnego aby nie zaśmiecić)W zależności od agresywności wody użytkowej wymieniaj w nim raz na około 1,5roku anodę magnezową aby wydłużyć jego żywotność bo przypuszczam że będzie emaliowany.
Michaellol Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor #35 Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam Wszystkich. Powiem tak, dzięki forum wiele się nauczyłem. Podziękowania dla w Wszystkich, którzy prowadzą forum i tych co uczestniczą w jego życiu. Temat uważam za zamknięty. Układ cwu działa ok :D ( Odpowietrznik- dzięki wielkie za Twoje zaangażowanie) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.