jamri Opublikowano 4 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam Mam problem z podłączeniem dwóch grzejników z jednej nitki zasilającej (1 pionu). Na chwile obecną jest wyprowadzony pion. Reszta podłączenia na razie w planach. Poniżej schemat : W jaki sposób podłączyć te dwa grzejniki aby działały prawidłowo ?? Instalacja na rurach PEX. Piony puszczone na pex20. Polączenia do grzejników planuje w pex 16. z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
sambor Opublikowano 4 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dajesz na PEX trójniki i masz, chyba, że te grzejniki po ponad 1m długości - wtedy może mocy przybraknąć.
jamri Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Na powrocie też ?? Nie bedzie problemu z zejściem wody ?? Tzn nie bedzie jeden przyblokowywal drugiego ?? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
jamri Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor #5 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Obieg z dwoch rurek bedzie chcial zmiescic sie do jednej i biorac pod uwage ze woda idzie po najmniejszej lini oporu moze przy wiekszym obiegu jednego przyblokowac splyw tego drugiego Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
sati Opublikowano 5 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie będzie ja też mam tak podłączone i działa bez problemu,chyba że grzejniki jak napisał Sambor będą miały metr lub więcej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.