kris889 Opublikowano 29 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam, szukam kotła z palnikiem obrotowym. Moc kotła 15kW(+/- 2kW). Zależy mi na zdejmowanym ruszcie awaryjnym żeliwnym. Rozważam: heiztechnika Q eko 15kW seko bawaria 4k 15kw skam p 15kw Proszę o jeszcze inne propozycje. Pozdrawiam
Rober528 Opublikowano 29 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam. Firma sas posiada kotły z palnikami obrotowymi, ale nie wiem jak z rusztem.
Klaudiusz3 Opublikowano 29 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam sąsiada ja mogę podpowiedzieć że firma PEREKO ma w jednym z modeli wersja BETA palnik okrągły obrotowy żeliwny oraz żeliwny ruszt dodatkowy ma ten kocioł mój kolega z Chorzowa jest bardzo zadowolony ma też bardzo nowoczesny sterownik 5 pomp ,2 mieszacze internet itd warto poczytać co i jak jest może Cię zainteresuje a na pewno cenowo jest taniej niż twoje przykłady . Ja mam inny kocioł inny palnik i tylko dlatego że Pereko 30 KW było droższe od mojego kotła ,mege tylko dodać że mam kocioł Witkowski i jestem zadowolony .
Pieklorz Opublikowano 29 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 29 Grudnia 2016 W Skam-P Plus 12kW (praca do 15kW na odpowiednim ekogroszku), a na 15kW nikt nie ma badań, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo jest obrotowe azp-iron r, całe żeliwne, tj żeliwny korpus, żeliwne palenisko napowietrzane przez odpowiednie nawiercanie i żeliwny ślimak bez pełnego zwoju. Obrót zewnętrzny poza strefa bezpośredniego grzania z ruchem wahliwym. Półautomatyczna, odchylana wyczystka, aby nie rozklejać paleniska po sezonie jest opcja kosza z technopolimeru z systemem kompensacji ciśnień można dobrać ster internetowy na 2pompy lub na 5pomp z siłownikiem zaworu etc. jest opatentowany żeliwny deflektor-separujący, którego głównym zadaniem jest odpowiednia praca w trybie automatu, może także służyć jako dwupoziomowe palenisko awaryjne (do okazjonalnego przepalania) nowsze wydanie deflektora-separującego wygląda tak:
kris889 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor #5 Opublikowano 30 Grudnia 2016 skam jest super, ale nie wiem z jakie blachy jest i ten deflektor mnie nie przekonuje. Są jeszcze jakieś inne kotły z palnikiem obrotowym i rusztem żeliwnym na rynku?
kiminero Opublikowano 30 Grudnia 2016 #6 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Galmet KWP M https://galmet.com.pl/uploads/productfiles/instrukcja_obslugi_i_montazu_kotla_kociol_z_podajnikiem_na_ekogorszek_kwp_pl_galmet_09052016.pdf Kawah KDC EKO w opcji z palnikiem obr Pancerpol http://www.kawah.pl/produkty/kotly-grzewcze/kdc-eco/kdc-eco-15/ i cała masa innych...
kris889 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor #7 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Galmet ma grubość wymiennika 5 mm - odpada Heiztechnik nie przekonał mnie przepływ spalin w kotle Skam dziwny jest ruszt. Rakoczy brak informacji o powierzchni grzwczej. Seko nie potrzebuje samoczyszczącego popielnika. Tekla Draco- brak rusztu Kawah należy wykonywać przeglądy... Jakie jeszcze kiminero ?
audilhr Opublikowano 30 Grudnia 2016 #8 Opublikowano 30 Grudnia 2016 A co jest dziwnego w tym ruszcie bo ja nie wiem jest to opatentowany rysztodeflektor i z tego co czytalem to bardzo fajna sprawa ja w tej chwili jak bym kupowal to w ciemno bral bym skama
kiminero Opublikowano 31 Grudnia 2016 #10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Ogarnij się kolego, bo nie wiadomo czego ty chcesz od nas. "Ten nie, tamten nie, a tego się boję..." Żenił się będziesz z tym kotłem? Ode mnie masz ostatnią propozycję kotła Lazar. Wysil się i sobie wygooglaj. Coś czuję, że na Skamie się skończy...
kris889 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor #11 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Powiem tak, ten skam nawet nawet, tylko jak wygląda sprawa z serwisem ja jestem z Katowic. I teraz który palik ARDEO IRON R czy AZP IRON R ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.