wojtys888 Opublikowano 23 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Witam. Muszę kupić komin systemowy o średnicy fi 18 i wysokości około 12 metrów. Zastanawiam się na firma BRATA? Polecacie tą firmę czy może kupić lepiej coś innego kupić? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Przemyslaw85 Opublikowano 23 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ja mam komin Konekt (DobryKomin.pl) i póki co nie narzekam. Grunt to zastosować się do zaleceń producenta przy montażu. Nie wolno zamurować czopa jak to wiele osób robi jak i nie przymurować końcowej rury do płyty wierzchniej komina. Tak wygląda u mnie czop komina który jest ok 1m od sufitu (lepiej dać wyżej niż za nisko). W sam czop wsadzona jest wkładka WKC 180/200 Draco. W moim zestawie trafiło się kilka krzywych elementów (nie można było ustawić w poziomie, albo się kołysały). Przy użyciu szlifierki delikatnie podciąłem odpowiednia krawędź by ładnie do siebie przylegały. Dodatkowe rury czy też pustaki dostępne w wyznaczonych punktach od ręki. Co do brata to przejrzyj ich blog: http://blog.brata.pl/index.php Dowiesz się jak nie powinno się montować komina systemowego:)
zaszczytcony Opublikowano 29 Grudnia 2017 #3 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dobre kominy systemowe produkują firmy JAWAR i wspomniana już BRATA, kominy Shiedela posiadają nieco gorszy stosunek ceny do jakości, krótko mówiąc są przereklamowane ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.