Zieciu971 Opublikowano 21 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Witam serdecznie. Zanim stwierdzicie że było multum takich tematów to mówię że mój jest inny od pozostałych. Otóż mam dwuletni zasobnik płaszczowy podpięty pod piec kaflowy z podkową, chciałbym wykorzystać jeszcze piec C.O do grzania wody i stąd wymyśliłem takową instalację jak na zdjęciach. Proszę Was o wszelkie sugestie i przemyślenia. Pomijam tak istotne rzeczy jak zawory, naczynie przeponowe itp. Na pierwszym zdjęciu schemat obecnej instalacji, natomiast na drugiej, docelowej, którą chciałbym wykonać.
Przemyslaw85 Opublikowano 21 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Hmm a nie lepiej zrezygnować z tego małego? Duży zbiornik z podwójną wężownicą i będziesz mógł ładować duży zbiornik z pieca CO i z kafla. Chyba że już kupiłeś 300 z jednym wężem. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Zieciu971 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor #3 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie uśmiecha mi się przerabiać podkowy z płaszcza na wężownicę ;) musiałbym się bawić w pompki, naczynia wzbiorcze, układ otwarty itp... tak to jest podkowa ==> płaszcz w bojlerze ==> kran. Nie ma żadnych zbiorników wyrównawczych ani nic, tylko zawór bez. na zasilaniu wodą sieciową
sambor Opublikowano 21 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Podkowa będzie studzić wodę w zasobniku płaszczowym., czyli dużą część tego co będzie wyrównywała pompa cyrkulacyjna będzie trafiało do podkowy a z niej w atmosferę.
Zieciu971 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor #5 Opublikowano 21 Grudnia 2016 O tym nie pomyślałem... co proponujesz ?
sambor Opublikowano 21 Grudnia 2016 #6 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Najlepiej zawór na podkowę - najprościej ręczny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.