Snoopi21898 Opublikowano 18 Grudnia 2016 #26 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Czytałem instrukcje jest tam coś o nowych sterownikach ze działa na emodul i o starszych gdzie sie loguje na stronie techa?
pRZeMoo Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor #27 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak przegladarka https://emodul.pl/ i jest aplikacja :P :P :P (eModul) na nasze smartfony czy tablety jak kto woli ale dla systemu Androidossssssss :P :P :P
Snoopi21898 Opublikowano 18 Grudnia 2016 #28 Opublikowano 18 Grudnia 2016 To chyba zainwestuje hehe ;)
pRZeMoo Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor #29 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Czekam az uzytkownik takiego zestawu sie odezwie - bo moze uderzyl bym sam w exeryment ale juz na wlasnei takim sterowniku :P :P :P :P Zobacz sobie na post #24 tam dalem link do esterownik jak to wyglada od ich strony - bardzo ladnei i przejzyscie a kolega uzywa sterownika ecoala ale dedykowanego dla defro na wersje DefroSmartII 3.5
pRZeMoo Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor #30 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Snoopi :rolleyes: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.techsterowniki.emodul&hl=pl
Plumpi Opublikowano 18 Grudnia 2016 #31 Opublikowano 18 Grudnia 2016 czy jest mozliwosc ze ja jako uzytkownik defro i techa moge sobie pozwolic na taki modul ecoal eCoala nie kupisz, bo one są dedykowane do konkretnych modeli kotłów, które przeszły badania i firma do nich napisała algorytmy. Ale możesz kupić sterownik Bruli. Jest to prawie taki sam sterownik z tą różnicą, że w eCoal dodatkowo możesz uruchomić funkcję, aby samoczynnie dobierał wszystkie parametry spalania. Jak chcesz wymienić to wywalasz stary sterownik ten przy kotle i montujesz Bruli. On obsługuje wszystko: podajnik, wentylator, pompę CO, pompę CWU, pompę mieszającą lub cyrkulacyjną CWU, mieszacz. Ma wbudowany regulator pogodowy i pokojowy. Możliwość programowania temperatury CO i CWU na cały tydzień. Archiwizuje wszystkie pomiary. Pokazuje ile pozostało opału w zasobniku. Wysyła powiadomienia na e-mail i SMS-em jak coś niedobrego dzieje się z kotłem, albo trzeba dosypać opału. Umożliwia pełną kontrolę i sterowanie przez internet. Sterownik jest w pełni samowystarczalny i posiada mnóstwo funkcji. Nie trzeba nic do niego dokupować tak jak jest to w Tech-ach. Montuje przy kotle. Wpina się wszystkie wtyczki i czujniki. Wpina się przewód LAN. Ustawia parametry. Dla wygody można sobie dokupić jakiegoś taniego tableta z androidem i powiesić go przy łóżku, aby mieć wgląd w pracę i ustawienia kotła. Jedyna wada: to dość skomplikowana obsługa. Zapomnij, że żona dojdzie do kotła i cokolwiek zrobi, ale można tak jak ja, sterować samemu przez telefon komórkowy i kierować co w danym momencie żona ma wykonać z prostych czynności.
pRZeMoo Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor #32 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Bardzo dobry pomysl :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ile teraz taki zestaw by mnie kosztowal by wymienic wlasnie ten sterownik <_< <_< <_< Ale z tego co widze to maja ludzie przy kotlach defro od ecoala :ph34r:
caffe23 Opublikowano 19 Grudnia 2016 #33 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Na końcu pierwszej strony w tym temacie podawałem przykładowe adresy gdzie możesz kupić nowego Bruli. Kosztuje 1100zł. Na znanym portalu aukcyjnym jest używany Bruli w starszej wersji za 520zl z przesyłką. Aukcja kończy się za 6 dni.
wwoytek Opublikowano 19 Grudnia 2016 #34 Opublikowano 19 Grudnia 2016 pRZeMoo dowiedz się jak będzie z obsługą motoreduktora ze sterownikiem Bruli, ty masz nowy motoreduktor od Defro z autorewersem i hallotronem... żeby nie było cyrku kupisz inny sterownik i będzie cyrk.
Plumpi Opublikowano 19 Grudnia 2016 #35 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Bardzo dobry pomysl :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ile teraz taki zestaw by mnie kosztowal by wymienic wlasnie ten sterownik <_< <_< <_< Ale z tego co widze to maja ludzie przy kotlach defro od ecoala :ph34r: Jeżeli wiesz, że sprzedają model Twojego kotła z eCoalem to stuknij do serwisu firmy produkującej ten kocioł i wtedy u nich bez problemu kupisz ten sterownik. Autorewers był ostatnio w fazie próbnej. Być może już są w sprzedaży lub niedługo się pojawią takie sterowniki.
pRZeMoo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor #36 Opublikowano 19 Grudnia 2016 I wszystko wiadomo Po rozmowie z defro wiemy juz ze na chwile obecna nie ma SMart II autoreversu- zapytalem jak kolega wyzej napisal czy przymiezaja sie i wgl ??? Tak sa plany aby autorevers dzialal tez przy nowych sterownikach , w tym modelu sterownika chca by juz jak najbardziej to nadpisac - skoro starsze modele sterownika to maja to i musza to naniesc na nowe modeleWiec narazie nei wiemy kiedy to nastanie czy za rok czy dwa :angry: :angry: :angry: Chyba pozostaje nam zostac na tym etapie co do tej pory - bo K1PV4 - 1100zl :o :o :o :o Natomiast modul ethernet do mojego stera K1PV2 to juz nie to samo co wspolpraca z modelem K1PV4 Teraz stoje dalej w punkcie z jakiego wyruszylem <_< <_< <_<
Snoopi21898 Opublikowano 19 Grudnia 2016 #37 Opublikowano 19 Grudnia 2016 No tak też myślałem ze na v3 dupka z tym wifi rs :|
pRZeMoo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor #38 Opublikowano 19 Grudnia 2016 z v3 moze bedzie ten sam dostep fuul co i dla v4 musisz zapytac chlopakow co uzytkuja - najlepiej to filmik z relacji po zalogowaniu sie przez smartfona Pozdro
Snoopi21898 Opublikowano 19 Grudnia 2016 #39 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Pewnie nie. Zresztą mam tylko soft wgrany v3 a sterownik v2
pRZeMoo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor #40 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wiec jestes w tym labiryncie co ja - tyle ze o tyle madrzejszy bo juz masz v3 i turbinke :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: POzdro
Amon3 Opublikowano 20 Grudnia 2016 #41 Opublikowano 20 Grudnia 2016 ja mam v4 z modułem Ethernet wifi o chodzi bardzo ładnie. Praktycznie wszystko jest na kotle mogę także ustawić przez stronkę emodol.
pRZeMoo Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor #42 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Tak w tym ze V4 maja chyba juz wbudowany modul nie trzeba osobnego ?
noogi Opublikowano 20 Grudnia 2016 #43 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Trzeba kupić osobny moduł. Inny sterownik - Smart II ma wbudowany Ethernet.
Amon3 Opublikowano 20 Grudnia 2016 #44 Opublikowano 20 Grudnia 2016 dokładnie musi być dodatkowy moduł podłączony pod RS. Ja mam coś takiego i jestem zadowolony. Pełne sterowanie pieca plus statystyki historyczne. Brakuje tylko kamerki z podglądem na palenisko:D DEFRO STEROWNIK MODUŁ WIFI RS ST-5060
pRZeMoo Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor #45 Opublikowano 20 Grudnia 2016 To chyba ich pogielo calkiem 1100 sterownik V4 i modul 500zeta - ten od techa tez bedzie dzialal :P :P :P nie musi byc dedykowany od defro Zastanawia mnie sprawa dp kogo by uderzyc by ktos madry mogl mi poradzic z ecoala - zdecydowanie 600stow taniej tylko problem tkwi wlasnie z autoreversem - zapewne jakis dobry programista by to ogarnal i wgl Noi moze by ktos chcial odkupic odemnie K1PV2 na gwarancji rok czasu jeszcze - ktos sprzedawal czy kupowal - po ile lataja te stery ???
stolwel Opublikowano 2 Lutego 2017 #46 Opublikowano 2 Lutego 2017 Podepnę się pod temat, jestem na razie biernym użytkownikiem pieca defro (stoi w garażu i czeka na maj :] UNI R 15Kw k1pr v4 ), i interesuje mnie pewna rzecz bo dostałem do pieca za symboliczną złotówkę SPK Lux, i pytanie czy on może robić za dodatkowy wyświetlacz do pieca bez kontroli temp. pokojowych ?(bo nie chciałbym spędzać zimy w kotłowni ;P) tzn żeby nie wyłączał pompy i mieszacza ? (przepraszam jeśli zdublowałem gdzieś ten post) bo nie wiem czy szukać dla niego miejsce na ścianie czy nie :-)
wwoytek Opublikowano 2 Lutego 2017 #47 Opublikowano 2 Lutego 2017 Moze sluzyc, a czemu masz spedzac noce w kotlowni? nie masz jeszcze sypialni w domu hihi
stolwel Opublikowano 3 Lutego 2017 #48 Opublikowano 3 Lutego 2017 Dzięki za informację. :) Wiesz jak zamontują moją nową zabawkę to tak pewnie się skończy, bieganie ustawianie i paczenie :-) Ale ok teraz szukam dogodnego miejsca dla Lux-a tak by mnie żona z domu nie... ;) A gdzie to się zmienia ? by nie brała udziału zadana temp. pokoju ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.