Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Regulator Pokojowy - Miec Albo Nie Miec :)

pRZeMoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem instrukcje jest tam coś o nowych sterownikach ze działa na emodul i o starszych gdzie sie loguje na stronie techa?

Opublikowano

Tak przegladarka  https://emodul.pl/ i jest aplikacja :P  :P  :P (eModul) na nasze smartfony czy tablety jak kto woli ale dla systemu Androidossssssss   :P  :P  :P 

Opublikowano

To chyba zainwestuje hehe ;)

Opublikowano

Czekam az uzytkownik takiego zestawu sie odezwie  - bo moze uderzyl bym sam w exeryment ale juz na wlasnei takim sterowniku  :P  :P  :P  :P 

Zobacz sobie na post #24 tam dalem link do esterownik jak to wyglada od ich strony - bardzo ladnei i przejzyscie a kolega uzywa sterownika ecoala ale dedykowanego dla defro na wersje  DefroSmartII 3.5

Opublikowano
Opublikowano

czy jest mozliwosc ze ja jako uzytkownik defro i techa moge sobie pozwolic na taki modul ecoal 

eCoala nie kupisz, bo one są dedykowane do konkretnych modeli kotłów, które przeszły badania i firma do nich napisała algorytmy.

Ale możesz kupić sterownik Bruli. Jest to prawie taki sam sterownik z tą różnicą, że w eCoal dodatkowo możesz uruchomić funkcję, aby samoczynnie dobierał wszystkie parametry spalania.

Jak chcesz wymienić to wywalasz stary sterownik ten przy kotle i montujesz Bruli. On obsługuje wszystko: podajnik, wentylator, pompę CO, pompę CWU, pompę mieszającą lub cyrkulacyjną CWU, mieszacz. Ma wbudowany regulator pogodowy i pokojowy. Możliwość programowania temperatury CO i CWU na cały tydzień. Archiwizuje wszystkie pomiary. Pokazuje ile pozostało opału w zasobniku. Wysyła powiadomienia na e-mail i SMS-em jak coś niedobrego dzieje się z kotłem, albo trzeba dosypać opału. Umożliwia pełną kontrolę i sterowanie przez internet.

Sterownik jest w pełni samowystarczalny i posiada mnóstwo funkcji. Nie trzeba nic do niego dokupować tak jak jest to w Tech-ach.

Montuje przy kotle. Wpina się wszystkie wtyczki i czujniki. Wpina się przewód LAN. Ustawia parametry.

Dla wygody można sobie dokupić jakiegoś taniego tableta z androidem i powiesić go przy łóżku, aby mieć wgląd w pracę i ustawienia kotła.

Jedyna wada: to dość skomplikowana obsługa. Zapomnij, że żona dojdzie do kotła i cokolwiek zrobi, ale można tak jak ja, sterować samemu przez telefon komórkowy i kierować co w danym momencie żona ma wykonać z prostych czynności.

Opublikowano

Bardzo dobry pomysl   :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: 
Ile teraz taki zestaw by mnie kosztowal by wymienic wlasnie ten sterownik  <_<  <_<  <_< 
Ale z tego co widze to maja ludzie przy kotlach defro od ecoala  :ph34r:

Opublikowano

Na końcu pierwszej strony w tym temacie podawałem przykładowe adresy gdzie możesz kupić nowego Bruli. Kosztuje 1100zł. Na znanym portalu aukcyjnym jest używany Bruli w starszej wersji za 520zl z przesyłką. Aukcja kończy się za 6 dni.

Opublikowano

pRZeMoo dowiedz się jak będzie z obsługą motoreduktora ze sterownikiem Bruli, ty masz nowy motoreduktor od Defro z autorewersem i hallotronem... żeby nie było cyrku kupisz inny sterownik i będzie cyrk.

Opublikowano

Bardzo dobry pomysl   :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: 

Ile teraz taki zestaw by mnie kosztowal by wymienic wlasnie ten sterownik  <_<  <_<  <_< 

Ale z tego co widze to maja ludzie przy kotlach defro od ecoala  :ph34r:

Jeżeli wiesz, że sprzedają model Twojego kotła z eCoalem to stuknij do serwisu firmy produkującej ten kocioł i wtedy u nich bez problemu kupisz ten sterownik.

Autorewers był ostatnio w fazie próbnej. Być może już są w sprzedaży lub  niedługo się pojawią takie sterowniki.

Opublikowano

I wszystko wiadomo 
Po rozmowie z defro wiemy juz ze na chwile obecna nie ma SMart II autoreversu
- zapytalem jak kolega wyzej napisal czy przymiezaja sie  i wgl ??? Tak sa plany aby autorevers dzialal tez przy nowych sterownikach , w tym modelu sterownika chca by juz jak najbardziej to nadpisac - skoro starsze modele sterownika to maja to i musza to naniesc na nowe modele

Wiec narazie nei wiemy kiedy to nastanie czy za rok czy dwa  :angry:  :angry:  :angry: 
Chyba pozostaje nam zostac na tym etapie co do tej pory - bo K1PV4 - 1100zl  :o  :o  :o  :o 
Natomiast modul ethernet do mojego stera K1PV2 to juz nie to samo co wspolpraca z modelem K1PV4 

Teraz stoje dalej w punkcie z jakiego wyruszylem  <_<  <_<  <_<

Opublikowano

No tak też myślałem ze na v3 dupka z tym wifi rs :|

Opublikowano

z v3 moze bedzie ten sam dostep fuul co i dla v4 musisz zapytac chlopakow co uzytkuja  - najlepiej to filmik z relacji po zalogowaniu sie przez smartfona 
Pozdro

Opublikowano

Pewnie nie. Zresztą mam tylko soft wgrany v3 a sterownik v2

Opublikowano

Wiec jestes w tym labiryncie co ja - tyle ze o tyle madrzejszy bo juz masz v3 i turbinke   :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: 
POzdro

Opublikowano

ja mam v4 z modułem Ethernet wifi o chodzi bardzo ładnie. Praktycznie wszystko jest na kotle mogę także ustawić przez stronkę emodol.

Opublikowano

Tak w tym ze V4 maja chyba juz wbudowany modul nie trzeba osobnego  ?

Opublikowano

Trzeba kupić osobny moduł. Inny sterownik - Smart II ma wbudowany Ethernet.

Opublikowano

To chyba ich pogielo calkiem 1100 sterownik V4 i modul 500zeta - ten od techa tez bedzie dzialal :P  :P  :P  nie musi byc dedykowany od defro 
Zastanawia mnie sprawa dp kogo by uderzyc by ktos madry mogl mi poradzic z ecoala - zdecydowanie 600stow taniej tylko problem tkwi wlasnie z autoreversem - zapewne jakis dobry programista by to ogarnal i wgl  

Noi moze by ktos chcial odkupic odemnie K1PV2 na gwarancji rok czasu jeszcze - ktos sprzedawal czy kupowal - po ile lataja te stery ???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat, jestem na razie biernym użytkownikiem pieca defro (stoi w garażu i czeka na maj :] UNI R 15Kw k1pr v4 ), i interesuje mnie pewna rzecz bo dostałem do pieca za symboliczną złotówkę SPK Lux, i pytanie czy on może robić za dodatkowy wyświetlacz do pieca bez kontroli temp. pokojowych ?(bo nie chciałbym spędzać zimy w kotłowni ;P) tzn żeby nie wyłączał pompy i mieszacza ? (przepraszam jeśli zdublowałem gdzieś ten post) bo nie wiem czy szukać dla niego miejsce na ścianie czy nie :-)

Opublikowano

Moze sluzyc, a czemu masz spedzac noce w kotlowni? nie masz jeszcze sypialni w domu hihi

Opublikowano

Dzięki za informację. :)

Wiesz jak zamontują moją nową zabawkę to tak pewnie się skończy, bieganie ustawianie i paczenie :-) Ale ok teraz szukam dogodnego miejsca dla Lux-a tak by mnie żona z domu nie... ;)

A gdzie to się zmienia ? by nie brała udziału zadana temp. pokoju ? 

Opublikowano

W sterowniku kotla

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.