adamstasiek Opublikowano 1 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Adam z Przasnysza, początkujący użytkownik nieszczęsnego kotła na pelet Fuwi 12kW. Nie wiem kto to coś konstruował, ale to musi być kompletny laik. Serwis wypina się, bo ma wszelkie atesty i dopuszczenia, że musi to działać i już. Pierwszy problem polega na błedzie w konstrukcji rury podajnika, dokładnie to rura wylotowa jest pod kątem prostym do rury podajnika. Drugi problem to położenie rury wylotowej podajnika względem wsypu do palnika, powoduje to zaleganie i w efekcie zapychanie rurki elastycznej. A w efekcie tego notoryczne jej przepalanie. W ciągu 3 tygodni spalone 4 sztuki i 5 razy zapchany podajnik. Macie jakieś propozycje, porady na oddanie tego szajsu i odzyskanie pieniędzy? Ze swojej strony napiszę, że wiem jak to naprawić, jednak uważam, że nie płaciłem za zestaw zrób to sam a dodatkowo podejrzewam możliwość utraty gwarancji. Pozdrawiam Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
sambor Opublikowano 2 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Czy automatyka działa prawidłowo? Jak masz ustawione podawanie?
adamstasiek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor #3 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Automatyka działa poprawnie. Podawanie 4.6, ważenie 9.5. Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Gość jacek61 Opublikowano 2 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 2 Grudnia 2016 ... Macie jakieś propozycje, porady na oddanie tego szajsu i odzyskanie pieniędzy? ... Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka Zgłoś się do rzecznika praw konsumenta tam wszystkiego się dowiesz, skorzystaj z prawa rękojmi.https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ Pozdrawiam
rob68 Opublikowano 3 Grudnia 2016 #5 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Przy takim ułożeniu rury pelet nie będzie spadał do palnika. Na zdjęciach ze strony producenta całkiem inaczej wygląda wzajemne ułożenie wylotu podajnika i palnika. Tam pelet może swobodnie spadać do palnika. Może coś źle zmontowane?
adamstasiek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor #6 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Właśnie na zdjęciach jest pewnie większy kocioł. Zapierają się, że mają jeden rodzaj podajnika do wszystkich mocy kotłów. Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.