Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wita Użytkownik Fuwi, Błędy W Konstrukcji Kotła Powodem Złej Pracy?

adamstasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Adam z Przasnysza, początkujący użytkownik nieszczęsnego kotła na pelet Fuwi 12kW.

Nie wiem kto to coś konstruował, ale to musi być kompletny laik.

Serwis wypina się, bo ma wszelkie atesty i dopuszczenia, że musi to działać i już.

Pierwszy problem polega na błedzie w konstrukcji rury podajnika, dokładnie to rura wylotowa jest pod kątem prostym do rury podajnika.

Drugi problem to położenie rury wylotowej podajnika względem wsypu do palnika, powoduje to zaleganie i w efekcie zapychanie rurki elastycznej. A w efekcie tego notoryczne jej przepalanie. W ciągu 3 tygodni spalone 4 sztuki i 5 razy zapchany podajnik.

Macie jakieś propozycje, porady na oddanie tego szajsu i odzyskanie pieniędzy?

Ze swojej strony napiszę, że wiem jak to naprawić, jednak uważam, że nie płaciłem za zestaw zrób to sam a dodatkowo podejrzewam możliwość utraty gwarancji.

Pozdrawiam

6f8a96a7d824a26878ea489f2718e667.jpg

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy takim ułożeniu rury pelet nie będzie spadał do palnika.

Na zdjęciach ze strony producenta całkiem inaczej wygląda wzajemne ułożenie wylotu podajnika i palnika.

Tam pelet może swobodnie spadać do palnika.

Może coś źle zmontowane?

Opublikowano

Właśnie na zdjęciach jest pewnie większy kocioł. Zapierają się, że mają jeden rodzaj podajnika do wszystkich mocy kotłów.

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.