Hadziajluk Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor #226 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Warto również podkreślić, iż rozruch kotła odbywa się przy całkowicie zamkniętym przepływie na instalacji grzewczej, co w konsekwencji chroni kocioł przed korozją niskotemperaturową. Znalazłem to czytając o sprzeglach czyli zawor niskotemperaturowe i tak musi być? Jak dobrać sprzęgło do tego ukl
sambor Opublikowano 24 Stycznia 2017 #227 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Musi być zaw stałotemperaturowy otwierający się na instalację w danej temperaturze., a nie niskotemperaturowy, moc sprzęgła to 2-3 x moc kotła.
Tbmnord Opublikowano 24 Stycznia 2017 #228 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Stałotemeraturowy powie być Czyli biorąc informację z tego forum mogę się opierać częściowo jeżeli chodzi O pompy i podane wcześniej Przez Was zawory układ z buforem i inne
Hadziajluk Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor #229 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mam pytanie co do grzejników? Czy rodzaj ma znaczenie? Chodzi mi o konwektorowe czy płytowe Jakie zakresy temp. Dobrać? ..czy nie ma to znaczrnia
Hadziajluk Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor #230 Opublikowano 4 Lutego 2017 Wracam do szukania odp. Poczytałem jeszcze ostatnio i nic sensownego nie znalazłem więc może odezwę się do Was czy podpięcie solarów do takiego kotła ma sens i jak to wrazie czego zrealizować
Orzeł2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 #231 Opublikowano 7 Lutego 2017 Witam, Mam pytanie do ST550. Tam są już 2 zawory mieszające? Pompy dodatkowe 1,2 w sterowniku ST550 można skonfigurować jako obieg do podłogówki a druga jaką pompę bypass. czy należy dokupić osobny moduł. Czy ktoś z forumowiczów ma podłączony sterownik ST 550 do internetu? Czy może zdalnie rozpalać kocioł. Nie mogę znaleźć dokumentacji tego sterownika na stronie firmy Tech
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.