wastag Opublikowano 11 Listopada 2016 #1 Opublikowano 11 Listopada 2016 witam problem jest taki że nie założyłem dodatkowych osłon na pexy przechodzące przez dylatacje wylewek, ot wyleciało....Jakie mogą być tego konsekwencje? Można to jakoś naprawić? wylewki z włóknami, 5-7 cm, na spodzie styropian eps70podłoga i folia.i jeszcze jedno przez przypadek zauważyłem, już grubo po fakcie, że ekipa wylała mi na piętrze w dwóch pomieszczeniach wylewki grubości 3-4cm także niewiele zakrywają pętle podłogówki. Co z tym można poradzić?
kiminero Opublikowano 11 Listopada 2016 #2 Opublikowano 11 Listopada 2016 Jak to w dwóch? Styro różnej grubości? Teraz już nie zrobisz nic. Nie dolejesz, bo się prawdopodobnie i tak rozwarstwi, ale specem od betonu nie jestem. 3 cm będzie prowadziło do wyraźnych różnic w temp posadzki gdzie przebiegają rury. Pęknięcia też na bank będą. Jeśli przewody przeżyją, to i tak wykończenie podłogi płytkami odpada. EPS 70 to na fasadę. Podłoga to EPS 100. Ile tego styro położyłeś? Póki nie przykryłeś posadzek, zrób konkretne wygrzewanie (po 4 tyg. wiązania betonu). Start od 20 i co doba 5 stopni dokładasz aż do 50. Później to samo w dół. Co ma pęknąć to pęknie. Jak ma się rozszczelnić, to lepiej teraz.
Lukaswilq Opublikowano 15 Listopada 2016 #3 Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam fachowców czy mogę na parterze zastosować podłogówka z rury 17x2mm a na piętrze podłogówka z rury 20x2mm czy są jakieś negatywy jeżeli tak to będzie? Czy można mieszać średnicę rur na jednym poziomie np salon 17 a kuchnia 20x2mm? Pozdrawiam
sambor Opublikowano 15 Listopada 2016 #4 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zadajesz to samo pytanie w 4 czy piątym temacie, a nie podajesz dlaczego takie rury?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.