Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłogówka

wastag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 
problem jest taki że nie założyłem dodatkowych osłon na pexy przechodzące przez dylatacje wylewek, ot wyleciało....
Jakie mogą być tego konsekwencje? Można to jakoś naprawić? wylewki z włóknami, 5-7 cm, na spodzie styropian eps70podłoga i folia.
i jeszcze jedno przez przypadek zauważyłem, już grubo po fakcie, że ekipa wylała mi na piętrze w dwóch pomieszczeniach wylewki grubości 3-4cm także niewiele zakrywają pętle podłogówki. Co z tym można poradzić?

Opublikowano

Jak to w dwóch? Styro różnej grubości? Teraz już nie zrobisz nic. Nie dolejesz, bo się prawdopodobnie i tak rozwarstwi, ale specem od betonu nie jestem. 3 cm będzie prowadziło do wyraźnych różnic w temp posadzki gdzie przebiegają rury. Pęknięcia też na bank będą. Jeśli przewody przeżyją, to i tak wykończenie podłogi płytkami odpada.

EPS 70 to na fasadę. Podłoga to EPS 100. Ile tego styro położyłeś?

Póki nie przykryłeś posadzek, zrób konkretne wygrzewanie (po 4 tyg. wiązania betonu). Start od 20 i co doba 5 stopni dokładasz aż do 50. Później to samo w dół. Co ma pęknąć to pęknie. Jak ma się rozszczelnić, to lepiej teraz.

Opublikowano

Witam fachowców czy mogę na parterze zastosować podłogówka z rury 17x2mm a na piętrze podłogówka z rury 20x2mm czy są jakieś negatywy jeżeli tak to będzie? Czy można mieszać średnicę rur na jednym poziomie np salon 17 a kuchnia 20x2mm? Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.