mk1a Opublikowano 13 Października 2017 #26 Opublikowano 13 Października 2017 no faktycznie ale niema tam nic ciekawego a do sterownika pieca do ekranu producenta 2902 dlatego myślałem że coś innego wymyślili
Andrzeju Opublikowano 12 Stycznia 2019 #27 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Trochę odkopię temat. Szukam tu porady bo jest sobota i nie ma kontaktu z serwisem. Moduł WI FI RS ST5060.+ sterownik ST 912 na kotle pelletowym Rakoczy Cortina. Podłączałem moduł do dwóch wolnych gniazd RS (bo tyle mam do dyspozycji) na kotle i sterownik kotła nie widzi modułu (lub odwrotnie) Załączałem na kotle zgodnie z instrukcją MENU INSTALATORA - MODUŁ ETHERNET - ZAŁĄCZ - REJESTRACJA i tu pojawiał się problem, wyskakiwał komunikat BŁĄD REJESTRACJI i sterownik nie wygenerował kodu do rejestracji moduł. Kod wygenerowałem sobie bezpośrednio na module i go zarejestrowałem na EMODUL. I na stronie internetowej i w telefonie cały czas wyskakuje komunikat BRAK POŁĄCZENIA STEROWNIKA Z MODUŁEM. Może ktoś wie co robię źle? A wg instrukcji podłączenie miało być proste i intuicyjne kuźwa.
KOB82 Opublikowano 17 Listopada 2019 #28 Opublikowano 17 Listopada 2019 W dniu 13.10.2017 o 18:02, gilal napisał: Pewnie standardowe 5162 :) Witam właśnie zakupiłem sobie modul st5060 dedykowany do defro,podłączyłem go pod sterownik defro K2 i problem polega na tym że po zalogowaniu na e moduł wyświetla się błąd brak komunikacji z sterownikiem nie bardzo wiem w czym tkwi problem,a po zalogowaniu się na stronie zdalnie.techsterowniki.pl mogę tylko zdalnie obniżyć temperaturę kotła,cwu bardzo uboga wersja w porównaniu z e moduł może ktoś mi doradzi co robić.
Snurq Opublikowano 17 Listopada 2019 #29 Opublikowano 17 Listopada 2019 Nie będzie działał emodul, bo sterownik go nie obsługuje. Chyba od K1Pv4 na nowym procesorze dopiero jest emodul. #zakup Pv4 u Ciebie też nie zadziała, bo masz tłok, a jedyne defro obsługujące tłok to właśnie K2, zostaje Ci używać zdalnie.techsterowniki.pl
RADEFRO Opublikowano 21 Stycznia 2020 #30 Opublikowano 21 Stycznia 2020 W dniu 4.09.2016 o 20:12, gilal napisał: U mnie routher jest na górze, a moduł w kotłowni dwa stropy niżej i śmiga :) Nie wiem jak będzie u Ciebie, jaki masz zasięg z routera. Najlepiej stanąć w tym miejscu gdzie będzie wisiał moduł WiFi i telefonem sprawdzić zasięg. Jak jest w telefonie net to i moduł też się połączy. Ostatnio miałem problem z rozpaleniem kociołka i poszedł alarm, zaraz byłem mile zaskoczony bo dostałem informację sms-a na tel. i e-mail z wiadomością o alarmie : Wyłączyć alarm tak ale ponowne rozpalenie grzałką podobno się nie da. To jest nonses żeby z daleka nie dało się rozpalić Kubusia. Co Wy na to?
RADEFRO Opublikowano 21 Stycznia 2020 #31 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Przymierzam się do tego nowego ustrojstwa.
gilal Opublikowano 22 Stycznia 2020 #32 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Po alarmach nie sprawdzałem, ale wygasić i rozpalić jak najbardziej. Oczywiście mówię tu o pellecie W niektórych przypadkach alarmu musi być akceptacja osobista, wymogi bezpieczeństwa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.