pRZeMoo Opublikowano 7 Lutego 2016 #1 Opublikowano 7 Lutego 2016 Czasem dziwne zjawisko grawitacji nie daje mi spokoju Mowa o cwu gdzie zawór zwrotny i różnicowy zastosowany jak najbardziej a bywają wahania bez poboru cwu tak jak to dziś miało miejsce poniżej filmik który więcej zobrazuje moja dociekliwosc
NOBD Opublikowano 7 Lutego 2016 #2 Opublikowano 7 Lutego 2016 To nie jest do końca grawitacja, masz obieg C.O. wymuszony do tego zawór 4D i może coś podkradać z zasobnika.
pRZeMoo Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor #3 Opublikowano 7 Lutego 2016 Więc jak można się pozbyć takich kradzieży cały czas utwierdzalem się znaczeniem grawitacja
pRZeMoo Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor #4 Opublikowano 7 Lutego 2016 za szybko poszła temp cwu w dół a tylko między czasie ubrane 3litry coś musiało taki spadek spowodować tylko co hmm
NOBD Opublikowano 7 Lutego 2016 #5 Opublikowano 7 Lutego 2016 Ja mam odwrotnie zrobioną instalację, czyli C.O. na grawitacji i pompie, a zasobnik C.W.U. tylko na pompie. W sytuacji gdy C.O. idzie na grawitacji, a załączy się pompa zasobnika C.W.U to po dłuższej chwili kilka kaloryferów zaczyna grzać mi powrotami. Jest to spowodowane tym, że zawór różnicowy na C.O. nie domyka się, bo pompa od zasobnika C.W.U. nie jest go w stanie domknąć, a normalnie on jest zawsze otwarty, ta kulka w nim pływa. Wywal go u siebie z obiegu zasobnika C.W.U. i powinno pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.