radek1986 Opublikowano 26 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam, podejrzewam że temat mógł już się przewinąć przez forum, ale konkretów nie mogę znaleźć. Mam właśnie robioną u siebie instalacje ogrzewania podłogowego - wodnego, jestem na etapie wyboru rodzaju sterowania i zastanawia mnie jedna kwestia. Czy możliwe jest zrobienie czegoś takiego, że w pokojach mamy czujki temperatury, a sterowanie pompą odbywa się z jednego punktu? Chodzi mi o to, żeby nie trzeba było kupowania oddzielnego termostatu do każdego pokoju, tylko żeby odbywało się to z jednego miejsca. Dzięki z góry za pomoc, Pozdrawiam, Radek
tomekb Opublikowano 27 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam , jest coś takiego , do każdego pokoju możesz sobie założyć czujnik przewodowy lub bezprzewodowy , to wszystko łączy się z centralą która steruje siłownikami , oraz wyłącza pompę gdy wszystkie pokoje osiągną zadaną temperaturę można na niej sterować temperaturą w danych pokojach , koszt czujników to około 50 zł , centrala około 400 zł . Dodatkowo można podłączyć do tego jeden sterownik z wyświetlaczem ( taki mały tablet podzielony na 8 pól ) z którego możesz też zarządzać temperaturą w danych pomieszczeniach koszt około 350 zł, ten sterownik łączy się bezprzewodowo z centralą ,ale wymaga zasilania 230V. Kolejną opcją za około 400 zł jest moduł enternetowy ,który podłącza się do centrali i można sterować każdym pomieszczeniem z każdego miejsca na świecie , tzn tam gdzie jest internet .
radek1986 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzięki! Właśnie takiego rozwiązania szukam, to z możliwością konfigurowania z internetu byłoby idealne :) Mogłbyś podać szczegóły? Producent/model?
tomekb Opublikowano 27 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Nie chcę tutaj uprawiać reklamy dlatego namiary posyłam na priv .
jurekkiler Opublikowano 28 Stycznia 2016 #5 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie chcę tutaj uprawiać reklamy dlatego namiary posyłam na priv .Czy mogę również prosić o namiary tego "cudeńka"?
mistalova Opublikowano 31 Stycznia 2016 #9 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Tomekcb daj tutaj namiary, skoro jest tylu zainteresowanych. W sumie sam jestem ciekawy, bo cena jest naprawde korzystna...
tomekb Opublikowano 31 Stycznia 2016 #10 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Tak dostałem sporo zapytań na priw dlatego może nic się nie stanie jak podam tutaj :, techsterowniki jest to polski producent na pewno wielu z Was zna tą firmę , firma cały czas się rozwija, ja współpracuje z nią głownie w kwestii sterowań do ogrzewania podłogowego, uzbrajamy nasze rozdzielacze w ich sterowania. Mamy też dobre upusty , jak ktoś byłby zainteresowany to mogę załatwić jakąś dobrą cenę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.