Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterowanie Ogrzewaniem Podłogowym

radek1986

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podejrzewam że temat mógł już się przewinąć przez forum, ale konkretów nie mogę znaleźć.

Mam właśnie robioną u siebie instalacje ogrzewania podłogowego - wodnego, jestem na etapie wyboru rodzaju sterowania i zastanawia mnie jedna kwestia.

Czy możliwe jest zrobienie czegoś takiego, że w pokojach mamy czujki temperatury, a sterowanie pompą odbywa się z jednego punktu?

Chodzi mi o to, żeby nie trzeba było kupowania oddzielnego termostatu do każdego pokoju, tylko żeby odbywało się to z jednego miejsca.

Dzięki z góry za pomoc,

Pozdrawiam,

Radek

Opublikowano

Witam , jest coś takiego , do każdego pokoju możesz sobie założyć czujnik  przewodowy lub bezprzewodowy , to wszystko łączy się z  centralą która steruje siłownikami , oraz  wyłącza pompę gdy wszystkie pokoje osiągną zadaną temperaturę można na niej sterować temperaturą w danych pokojach  , koszt czujników to około 50 zł  , centrala  około 400 zł . Dodatkowo można podłączyć do tego jeden sterownik z wyświetlaczem ( taki mały tablet podzielony na 8 pól ) z którego możesz też zarządzać temperaturą w danych pomieszczeniach koszt około 350 zł, ten sterownik łączy się bezprzewodowo z centralą ,ale wymaga zasilania 230V. Kolejną opcją za około 400 zł jest moduł enternetowy ,który podłącza się do centrali i można sterować każdym pomieszczeniem z każdego miejsca na świecie , tzn tam gdzie jest internet . 

Opublikowano

Ja również, jeśli można

Opublikowano

Podeslecie co to za cudo?

Opublikowano

Tomekcb daj tutaj namiary, skoro jest tylu zainteresowanych.

W sumie sam jestem ciekawy, bo cena jest naprawde korzystna...

Opublikowano

Tak dostałem sporo zapytań  na priw dlatego może nic się nie stanie  jak podam tutaj :, techsterowniki   jest to polski producent  na pewno wielu z Was zna tą firmę , firma cały czas się rozwija, ja współpracuje z nią głownie w kwestii sterowań do ogrzewania podłogowego, uzbrajamy  nasze rozdzielacze w ich sterowania. Mamy też dobre upusty , jak ktoś byłby zainteresowany to mogę załatwić jakąś dobrą cenę.    

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.