Skocz do zawarto艣ci
IGNOROWANY

Kto Poleci Dobry Silnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam awarie okazalo sie ze zostala uszkodzina 艣limacznica niewiem jaka jest fachowa nazwa prowaddnica slimaka? gzie jej szukac na necie i jak膮 wybrac zeby mi sluzyla na dluzej , czy moze caly silnik od razu wymienic 聽 chce to zrobic jak najtanszym kosztem ale wole doplacic za jakosc niz kupic pa艣cia daradzcie cos panowie. Tutaj foto czesci ktora musze wymienicpost-66112-0-49676500-1453562117_thumb.jpgpost-66112-0-29695100-1453562157_thumb.jpg

Opublikowano

http://www.kacperek.com.pl

i wszystko jasne...聽聽聽聽聽聽聽 nie jestem 偶adnym przedstawicielem, ma艂o tego nie mam kot艂a z podajnikiem...聽 z ich przek艂adni korzystam w innych celach...

co艣 tam znajdziesz z pewno艣ci膮

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Tu znajdziesz : http://domer.pl/category/motoreduktory-i-przekladnie

Pozdrawiam RedEd

PS zadzwo艅 do dzia艂u sprzeda偶y to pomog膮 (marka kot艂a i typ palnika przygotuj i ew. dane z silnika)

Opublikowano

Jak silnik masz dobry to tylko motoreduktor wymien szkoda kasy na klamory.

Jak chcesz miec cicho w miare to wymien silnik na 3Fazy taki 120W co pasuje do motoreduktoora jak masz 3F w domu ja ma tak zrobione i cicho nic nie buczy .

Tu masz strone sklepu sklep.serwiskotly.com

Opublikowano

Tutaj uda艂o si臋 koledze pom贸c.

Reded w przypadku tego reduktora z艂y adres poda艂e艣 ;)

Borsukator, jak elementy dojad膮, wklej prosz臋 zdj臋cie przy palniku jak to masz skr臋cone.

Ten typ motoreduktora musi by膰 montowany w konkretnym po艂o偶eniu, inaczej zajedziesz/zatrzesz go w kolejne 2-3lata

Sama przek艂adnia jest cicha, to jest ta艅sza opcja BHF-u, mo偶e pracowa膰 na silniku Przymierze, w贸wczas "ameryka" i cicho albo w wersji taniej z silnikiem "mebl..." i tutaj moim zdaniem ju偶 tak fajnie nie jest.

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do Pieklorza w sprawe motoreduktora聽 wspominasz ze silnik Przymierze jest cichy i jest /ameryka/ .Ja ma motoreduktor firmy EWMAR-Ness z silnikiem firmy Besel m masakra z tym silnikiem bardzo glosny jak pracuje sam nawet, a co dopiero z reduktorem zamontowanym na kotle.

Pieklorz jak mam rozumiec ze posiadasz taki silnik ? jak sie spisuje bo ja musze cos z tym fantem zrobic.

Prosze o odpowiedz.

Opublikowano

O co mnie Marek pytasz o ten motoreduktor? To g艂贸wnie jego zas艂uga jest cichsza praca

Silniki Przymierze s膮 najcz臋艣ciej w zestawach z tym reduktorem, sa te偶 w palnikach batory tak偶e na tzw monobloku 偶eliwnym w ca艂o艣ci zalanym olejem (przek艂adnia innego producenta)

Opublikowano

Witam

Przepraszam, zapomnia艂em Pieklorz o tobie, wa偶ne, 偶e koledze uda艂o si臋 pom贸c/doradzi膰.

Pozdrawiam RedEd

Opublikowano

PIeklorz dzieki za odpowiedz. Pytam o silnik Przymierze聽 jak sam sie sprawuje bez reduktora czy glosny jest ,Bo moj BESEL聽 slychac na pietrze.

Opublikowano

Witam

Przepraszam, zapomnia艂em Pieklorz o tobie, wa偶ne, 偶e koledze uda艂o si臋 pom贸c/doradzi膰.

Pozdrawiam RedEd

eee nie o to mi chodzi艂o, domer ma w ofercie hurtowo ewmary oraz nordy i silniki besela plus te oferowane w nordach.

Lokalnym, hurtowym dystrybutorem bhf-贸w i silnik贸w przymierze jest inna hurtownia o podobnym profilu, poda艂em koledze namiary, wiem, 偶e zam贸wi艂

Opublikowano

PIeklorz dzieki za odpowiedz. Pytam o silnik Przymierze聽 jak sam sie sprawuje bez reduktora czy glosny jest ,Bo moj BESEL聽 slychac na pietrze.

Moje por贸wnanie jest takie, ewmar, transtecno na beselach ale te偶 nordy pracuj膮 wyra藕nie g艂o艣niej od bhf oraz tego z batorego na silnikach przymierze.

Mam teraz dwa silniki do skrecenia do motoreduktora, sprawdz臋 na sucho, ale nie por贸wnamy z beselem, bo tego aktualnie nie mam.

Opublikowano

A jak bym silnik przymierze przykrecil do ewmara co myslisz ?. mialem na porzyczenie silnik 3F i zamontowalem go do tego ewmara , dzialal dobrze bylo cich na pietrze.

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Opublikowano

Witam te偶 posiadam silnik besel 180 w i te偶 bardzo g艂o艣no pracuje.Mo偶e wina jest w tym 偶e jest jedno fazowy.Moze ktos poleci jakis cichy silnik do tego podajnika appmd1.

Opublikowano

Witam Nyny 4 silniki Besela sa glosne mam tez 90W porazka glosny ze go na pietrze slychac. Z zasdy dzialania te silniki sa 1 fazowe i sa glosne .

Ja mysle ze przejde na 3 fazy mam juz upatrzony silnik 120w firmy Simens . W domu mam 3fazy to nie ma problemu by mozna przejsc na takie zasilanie . Nie mam juz pomyslu by walczyc z tym halasem .Nawet sie pokusilem by silnik rozprzeglic i dac sprzelo elastyczne tez nic nie dalo bo silnik zamontowany na reduktorze .

Mozna by przejsc na silnik napiecia stalego ale odpowiedniej mocy聽 ale tu zasilacz napiecia stalego .

Opublikowano

Witam marekd widz臋 偶e jest kto艣 jeszcze kogo meczy silnik besel.ja niestety nie mam mo偶liwo艣ci podpiecia silnika 3f czekam a偶 ktos poleci inny silnik kt贸ry b臋dzie ciszej pracowa艂.Obecnie jest masakra....

Opublikowano

Jest firma Przymierze zapytaj maja takie silniki do podajnikow .

Mi przyslali wycene聽 Silnik 1-faz SMi63-4/50-B14.2 0,09kW z prze艂膮cznikiem obrot贸w prawo-lewo
cena netto: 200,00z艂/szt.
wysy艂ka za pobraniem: 15,00z艂 netto DHL

Opublikowano

Hej a czy te silniki przymierze s膮 ciche.ja u siebie mam 180w.A czy kto艣 smarowal tuleje pod palnikiek mo偶e jest lekko zapieczona i dlatego tak g艂o艣no?

Opublikowano

REDED mialem to konstrukcje zrobiona kasa poszla na te szpargaly efekt marny .聽 Wina jest silnika spokojnie pojdzie na 90w , napisz do Przymierza to sie dowiesz wiecej.

Opublikowano

Witam ten silnik jest bardzo cichy.Ale czy b臋dzie pasowa艂 do palnika appmd1 12KW.Ten na zdj臋ciu ma 00,9 kw a m贸j 0,18 kw. Czy tamten silnik poradzi sobia z 偶eliwny palnik贸w Ewmara

post-56928-0-84835900-1455365528_thumb.jpg

Go艣膰 jacek61
Opublikowano

Mam kocio艂 podajnikowy i silnik tr贸jfazowy, przedtem ten sam silnik by艂 pod艂膮czony do jednej fazy ( z kondensatorem) i mog臋 potwierdzi膰, 偶e likwiduje to buczenie s艂yszane w ca艂ym domu.

Daje linka do strony hurtowni silnik贸w,http://www.induktor.pl/oferta/silniki-elektryczne-trojfazowe.html 聽prosz臋 zwr贸ci膰 uwag臋, 偶e s膮 silniki tr贸jfazowe dwu-, cztero-, sze艣cio- i o艣miobiegunowe te dwubiegunowe o mocy 90W daj膮 ha艂as na poziomie 67dB a o艣miobiegunowe 57dB wi臋c r贸偶nica kolosalna. Wi膮偶e si臋 to z r贸偶nymi obrotami ale nie zawsze musi to by膰 problemem.聽

Edit

Dopiero teraz otworzy艂em wszystkie tabelki na tej stronie i z nich wynika, 偶e silniki czterobiegunowe o liczbie obrot贸w 1380 s膮 najcichsze i taki w艂a艣nie mam.

Opublikowano

Witam jack 61 mam zamiar tez zabudowac silnik 3 f do podajnika mam Besela i jest masakra slychac go na pietrze . Wybor padl na silnik firmy Simens 0,12kw /1350obr. Mozesz sie wypowiedziec czy dobry zakup uczynilem.

1LA7060-4AB12_datasheet_en(1)silnik do pieca 3F.pdf

Go艣膰 jacek61
Opublikowano

Jestem laikiem w sprawach silnik贸w. Ale z za艂膮czonej karty technicznej to ha艂as od silnika 聽bardzo niski. Du偶o ni偶szy od silnik贸w na stronie kt贸r膮 linkowa艂em.聽

Wydaje mi si臋, 偶e silniki tr贸jfazowe nie wpadaj膮 w takie wibracje jak silniki jednofazowe st膮d mniejsze buczenie - ha艂as o niskich cz臋stotliwo艣ciach szczeg贸lnie trudny do wyt艂umienia o du偶ej zdolno艣ci przenikania przez przegrody. 呕ycz臋 powodzenia w walce z ha艂asem. 聽

Opublikowano

Dzieki za kontakt jak zabuduje dam znac jak dziala. :rolleyes: Powiedz jaki masz sterownik z wyj .na silnik -przekaznik czy triak a ten twoj silnik sterujesz stycznikiem czy przekaznikiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zosta艂o zablokowane.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.