kwinto30 Opublikowano 2 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam mam pytanie dlaczego w moim piecu brak jest czujnika spalin i czy on jest wymagany oraz nie wyświetla mi temperatury zaworu wbudowanego czy to są opcje czy instalator mi nie zamontował ? i jaka powinna być temperatura zaworu wbudowanego i co on daje . oraz w jakiej pozycji powinien być zawór 4 drogowy mam taki (wita )
rafkogm Opublikowano 2 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, napisz jaki masz piec i sterownik. Pewnie nie masz zaworu w piecu, tylko masz w sterowniku opcję sterowania zaworem za pomocą siłownika, który musisz dokupić i zamontować na zaworze 4d.
kwinto30 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Hey piec to defro duo uni20 kw a stetowni k1 v2 taki mam zawór jak na zdjęciu
andrzejjas Opublikowano 3 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie dodałeś zdjęcia. Daj zdjęcie z wyświetlacza sterownika ekran paneli z pokazaną temp zaworu albo chociaż ekran domu i zdjęcie od tyłu sterownika żeby było widać co jest podłączone trzeba zdjąć osłone. Do k1v2 nie ma czujnika spalin bo nie ma on Pid
kwinto30 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor #5 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Kurde chory jestem w lozku leżę jjak mi sie uda zrobię na jutro
pRZeMoo Opublikowano 5 Stycznia 2016 #6 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam mam pytanie dlaczego w moim piecu brak jest czujnika spalin i czy on jest wymagany oraz nie wyświetla mi temperatury zaworu wbudowanego czy to są opcje czy instalator mi nie zamontował ? i jaka powinna być temperatura zaworu wbudowanego i co on daje . oraz w jakiej pozycji powinien być zawór 4 drogowy mam taki (wita ) Ale nie wiemy jasno czy to 4d jest z silownikiem , czy wgl masz czujnik na sondzie ktory dostaje sie od defro chyba 4szt czy wgl zmieniles w ustawieniach sterownika zawor wbudowany jako zalaczony . Temp.zaworu jest uzalezniona od kwesti jaka temperature sobie ustawisz czy to manual czy w automacie (o ile posiadasz zawor z silownikiem) W twoim piecu sterownik nei posiada PID-a stad brak czujnika temperatury spalin.
kwinto30 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor #7 Opublikowano 2 Lutego 2016 sorki zze tak późno pisze jak włączę zawór wbudowany to po chwili piszczy ze brak czujnika , wrzucę linka z filmem z kotłowni to zobaczysz jak to u mnie wygląda (właśnie sie wgrywa na YT)
kwinto30 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor #8 Opublikowano 2 Lutego 2016 Ale nie wiemy jasno czy to 4d jest z silownikiem , czy wgl masz czujnik na sondzie ktory dostaje sie od defro chyba 4szt czy wgl zmieniles w ustawieniach sterownika zawor wbudowany jako zalaczony . Temp.zaworu jest uzalezniona od kwesti jaka temperature sobie ustawisz czy to manual czy w automacie (o ile posiadasz zawor z silownikiem) W twoim piecu sterownik nei posiada PID-a stad brak czujnika temperatury spalin. tutaj masz link do filmu https://www.youtube.com/watch?v=-ZpFH3XdVeE
wwoytek Opublikowano 2 Lutego 2016 #9 Opublikowano 2 Lutego 2016 Sruba na dole kanalu powietrza jest do systemu strazak a konkretnie do spuszczania wody po reakcji strazaka na gaszenie wegl, dokrec lub uszczelnij niech z niej nie dmucha
kwinto30 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor #10 Opublikowano 2 Lutego 2016 śrubę spróbuje dokręcić a czy widziałeś film ? masz jakieś spostrzeżenia co do mojego palenia lub instalacji ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.