jim8 Opublikowano 18 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam, mam problem z odpowietrzeniem bojlera płaszczowego pionowego Viessmann 160l, bojler jest ładowany poprzez pompkę, przepływ wody jakiś jest bo powrót gorący lecz słychać bulgotanie oraz przemieszczające się powietrze, bojler podłączony wg instrukcji producenta do tego odpowietrznik, ilustracje zamieszczam poniżej, czy ktoś może mi pomóc?
sambor Opublikowano 18 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 18 Grudnia 2015 A pompę masz gdzie? - zasilanie czy powrót Może zasobnik trzeba wypoziomować? Lub podnieść tak aby górna rurka powrotu była lekko wyżej
jim8 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor #3 Opublikowano 18 Grudnia 2015 pompka jest na zasilaniu, próbowałem tak jak mówisz czyli wypoziomowałem tak aby rura powrotu była w najwyższym punkcie, dodam, że jest zasilony z kotła osobnym wyjściem CWU o ile to coś zmienia, co jeszcze można spróbować?
Gość berthold61 Opublikowano 18 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 18 Grudnia 2015 ja mam pompkę na powrocie , bojler jest niżej niż wylot z kotła o 1/2 metra w środku czasem bulgocze ale grzeje jak najęty więc to olewam innych wad nie widzę to po co kombinować
jim8 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor #5 Opublikowano 23 Grudnia 2015 a zasilanie bojlera masz od dołu jak w moim przypadku? pompka na powrocie nie robi chyba żadnej różnicy, no chyba, że się mylę?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.