Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie Grzeje Nowo Dodany Grzejnik


zbyster87

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Wstawiłem grzejnik do ganku. Przewody dałem PEX 20mm, Grzejnik wydaje się odpowietrzony- odpowietrzałem i na zaworze i na odpowietrzniku-brak powitrza , przewody nigdzie nie są zagięte. Już nie wiem dlaczego to nie działa. Próbowałem już zakręcać wszystkie grzejniki i zbiornik cwu, ale ten nowy nadal nie ruszył. - pompa omigena na najwyższym biegu.Sprawdzałem zawory-te przy grzejniku-drożne w obu kierunkach Dołączam szkic instalacji.

post-51686-0-99736400-1447330512_thumb.png

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no ale jak go jeszcze inaczej odpowietrzyć? Zakręciłem grzejnik odpowietrzyłem na strychu, potem odpowietrzyłem grzejnik  odkręciłem zawór przy grzejniku i nic się nie działo. -powtarzać kilka razy ten zabieg?

 

Teraz gdy włącze wszystkie grzejniki - ten nowy nie grzeje,ale gdy przykręcę prawie na max zawór odcinający bojler cwu(na powrocie) grzejnik rusza.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I jeszcze potrzebna jest regulacja hydrauliczna całości - jak bojler jest dwupłaszowy to ma małe opory przepływu wody, więc przy 1 pompie większość wody idzie przez niego.

Daj pompę na najwyższy bieg , zakręć wszystko oprócz nowego i niech pochodzi 1-2 godziny, może trzeba będzie znowu go odpowietrzyć.

Grzejnik odpowietrzamy przy wyłączonej pompie

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.