Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Regulacja Zaworu 3 D

pkolo86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sambor no tak mieszac miesza tylko nie na calej skali tylko od 8.8 do 10 a wczesniej tak jak by zasysal wode z powtotu. A czemu ten zz moze tam szkodzic?

Opublikowano

Jak zaw 3-D nie działa prawidłowo to : 

może być źle, nieprawidłowo zamontowany lub nieprawidłowo ustawiony - czyli np zamiast mieszania jest rozdzielanie

mogą być też za duże opory na jednym z wlotów do tego zaw 3-D spowodowane np zamontowaniem przed nim zaw zwrotnego.

Już nie wspomnę o banalnym odwróceniu kierunku pracy tego ZZ, ale 3-D puszcza ciepło, więc raczej jest OK.

Najprostszym sprawdzeniem, wręcz banalnym jest przekręcenie pokrętła zaw 3-D po za blokadę, ale ty nie chcesz tego wykonać. :)

Opublikowano

Sambor. Jak po za blokade? Na skali 10 jest zamkniety doplyw z powrotu.

Opublikowano

Wywal ten zawór zwrotny przed zaworem 3D i kulowy, zamiast niego ew. klapowy.

A to naczynie przeponowe zamontowane do zbiornika cwu to żart?

I odpowietrznik przed pompami!

Niezły bałagan w tej kotłowni!

Opublikowano

Aby wywalić zawór zwrotny trzeba trochę pracy, aby przekręcić zaw 3-D, trzeba tej pracy dużo mniej, ale autor tematu nie chce tego robić.

A o reszcie kotłowni nie piszę, gdyż to katastrofa!

Opublikowano

Sambor. Moge go przekrecic. Tylko napisz mi w ktora strone. Na max otwarciu zawor 3 d zamyka rure z powrotu.

Opublikowano

Pokręć w kółko, ale wolno, sprawdzając efekt na rurze na CO za działającą pompą, zobaczysz w którym miejscu jest regulacja, jak nie ma w żadnym to wtedy wywalaj ten ZZ przed zaworem 3-D.

Opublikowano

Ok. Dzieki. Jutro to bede robil. Powiem tak zawiodl mnie ten hydraulik na tym piecu. Robil mi wczesniej instalacje w 3 pokojach i jest ok.

Opublikowano

Hydraulik Cie nie zawiódł, on Cie oszukał.

Facet nie wie, co robić i robi głupoty!

Montowanie grzejników, a budowanie kotłowni, to dwie, bardzo różne sprawy!

posłuchaj Sambora i zrób to, co Ci pisze, bo zaczynasz dyskutować sam, ze sobą!

Pozdrowiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.