Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Temperatura Po Odizolowaniu Rur W Piwnicy

loizy34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko posiadam piwnicę 21m² wysokość 210cm w pomieszczeniu biegną dwa piony rur izolowanych w wacie szklanej grubośc rur 40mm.długość rur 8m,zasilanie ipowrót. . temperatura  w pomieszczeniu gdy na podwórku jest 3 st w środku jest 14 st.o ile się podniesie temperatura jak rury odizoluję bo chcę w pomieszczeniu zrobić sobie sale kinową pozdro .

Opublikowano

nie wiem ile sie podniesie ,ja mam piwnice nieizolowane po odizolowaniu rur mam 21st przy czym piwnica cała w ziemi

Opublikowano

no ale u mnie rury 3 cale, a temp zasilania max 50st, w mrozy wtedy trochę temp w piwnicy spada,  ale jeśli masz możliwość to mozesz jakis radiator przytulić ro rur i sie moc zwiekszy

Opublikowano

nic nie trza spuszczac

tylko obejma gebo i zaworek i wiercisz pdo woda jak wywiercisz to zakręcasz zawór i masz juz

Opublikowano

a tak oczywiście jesli juz bedzie mus to tak właśnie albo poczekać do wiosny

Opublikowano

Zdejmij izolacje, poczekaj 2 dni i sie dowiesz o ile podniesie się temperatura. Jak będzie za mało to pokombinuj z jakims radiatorem. Pomysl tez o tym, że obniży to trochę temp. Wody w tych rurach

Opublikowano

nic nie trza spuszczac

tylko obejma gebo i zaworek i wiercisz pdo woda jak wywiercisz to zakręcasz zawór i masz juz

ja jestem starej daty nieznam się na nowych technologiach czy to pewny pomysł na co obejmka gebo nieznam tego 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.