Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobry Bojler

januszj26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rok temu kupiłem dwupłaszczowy bojler tak trochę bez zastanowienia, bo na pewno będzie super i niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale dzisiaj po przemyśleniu tematu wolałbym po stokroć z wężownicą. Wężownica znajduje się w środku oddaje ciepło całą powierzchnią, a dwupłaszcz grzeje od zewnątrz, z jednej strony zabezpieczony pianką. Mam porównanie kocioł gazowy ma swój zbiornik z wężownicą i kocioł węglowy ma swój, ten pierwszy znacznie dłużej trzyma temperaturę, mleko się rozlało, ale na twoim miejscu przemyślałbym dokładnie temat.

Opublikowano

Witam

A co powiecie o tej nowej technologii żywicowania zbiorników czy jest to coś warte

pozdr

powiemy ze jest to nowa technologia :)

od roku korzystam z takiego dwupłaszczowego poziomego i żywicowanego zbiornika (120 l) firmy na "E"

jak narazie spełnia swoje zadanie i "robi ciepła wodę" 

posiadam 42 miesiące gwarancji czyli przez ten okres nie powinno go nic "rudego" zjeść, a co będzie później to czas pokaże

Opublikowano

Widziałem kiedyś na znanym portalu nierdzewkę z Viessmanna -poziomą z potężną węzownicą zrobioną ewidentnie pod grawitację coś jak nasze podwójne węzownice, tylko że tam była chyba potrójna. Mam używkę z tej samej firmy tylko, że pionowy z wężownicą spiralną i złego słowa nie powiem. Latem trzyma mi gorącą wodę spokojnie trzy doby ale na grawitacji raczej marnie by chodził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.