hannawa Opublikowano 14 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Piec to keller 15 kw. Po osiągnięciu temperatury np.60stopni na chwilę wyłącza sie wentylator i po paru minutach temperatura momentalnie spada i wentylator sie włacza i chodzi na okrągło.Piec jest nowy
automatyk Opublikowano 14 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 14 Grudnia 2013 bo masz albo za mały kocioł albo jest duże obciążenie instalacji
kiminero Opublikowano 14 Grudnia 2013 #3 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Może też ta dmuchawa jest za duża lub za wysoko ustawiona i zamiast dostarczać tlen do spalania to wychładza wymiennik kotła. Generalnie wszystko da się dopasować do tej mizernej ilości danych, łącznie z montażem grzejników po niewłaściwej stronie okien...
Vlad24 Opublikowano 14 Grudnia 2013 #4 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Myślałem, że nikt poważny nie zareaguje na tak lamerskie pytanie. Jak widać pomyliłem się.
kiminero Opublikowano 14 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Są i tacy, którzy reagują na lamerskie odpowiedzi... A pytanie nie jest lamerskie tylko jak widać "kobiece", może nawet typu blondynka. Im też należy się pomoc.
Vlad24 Opublikowano 14 Grudnia 2013 #6 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Niedalej jak miesiąc temu identyczny niby problem tłumaczyłem mężczyźnie na PW. To bardziej problem mentalny, bo pytający nie wie jak to działa, ale 6 zmysł mu podpowiada, że działa źle, że mogło by działać lepiej i spalać mniej.
kiminero Opublikowano 14 Grudnia 2013 #7 Opublikowano 14 Grudnia 2013 No widzisz. Ty też z tych mniej poważnych. Prawdopodobnie płci męskiej, jak mniemam z gramatyki... Pozdrawiam. P.S. Zaraz nas skasują do kosza za "merytoryczne" odpowiedzi.
Vlad24 Opublikowano 14 Grudnia 2013 #8 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgadza się, nie przywiązuje do tego należytej uwagi. Temat cały nadaje się do kosza, bo dyskutowano już o tym wielokrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.