Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zębiec Kp 19 Kw

dezerter67

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem dom, w którym jest wyżej wymieniony piec z podajnikiem ekogroszku.

Piec uruchomił fachowiec. A w domu zimno. Poprosiłem, żeby przyjechał jeszcze raz i rozłożył ręce.

Piec pracuje normalnie. Osiąga zadaną temperaturę. Grzejniki są ledwo ciepłe i nawet nie wiem czy podłogówka działa.

W domu jest 16 stopni.

Cały układ został odpowietrzony kilka razy.

Temperatura dochodząca do wymiennika ciepła ma 35 stopni a na wyjściu 20 stopni...

Jakieś rady?

Witam, rozumiem że pompy zostały sprawdzone. Posiadasz może zawór 3 lub 4 drogowy?

tak 3 -  drożny (miesza wodę po przejściu z wymiennika  z wodą gorącą wychodzącą z kotła?). Obie pompy sprawne ustawione na 3 bieg - może tu jest problem?

Pozdrawiam

Spróbuj udać wyższą temp na grzejniki za pomocą zaworu 3D. Być może grzejniki zostały dobrane na wyższą temp. Teraz jest pytanie czy wszystkie grzejniki ledwo grzeją czy tyko niektóre. Jeśli tylko niektóre to można sprawdzić nastawe wstępna grzejników. Dodatki jeśli są termostaty to zwiększ nastawe. Termostat przy każdym grzejniku zakres i odkrec parę razy. Może trzpień się zablokował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.