Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak Przerobić Instalacje

staran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z okazji wymiany kotła chciałbym przerobic instalacje,planuje założyć zawór czterodrożny i dołożyć pompke do obiegu CWU,przy bobecnym stanie i paleniu cyklicznym woda w bojlerze się wychładza i pod koniec palenia zakręcałem ręcznie. Jak to najprościej uczynić? Spróbowałem załączyć schemat,przepraszam za niefachowość ,ale to pierwszy raz post-55264-0-91423100-1382865100_thumb.jpg Nie wiem czy to bład ,ale zawory opisane jako kulowe to po prostu zawory odcinające.

Opublikowano

Załóż 4d za trojakiem na bojler a zanim pompę na grzejniki.

Opublikowano

Dodam jeszcze że efekt jaki chciałbym uzyskać to regulacja ciepła na grzejniki (przewymiarowane) i nie wychładzanie bojlera.

Opublikowano

Dziękuje za zainteresowanie i rady.

Opublikowano

Po dokładnej analizie mam problem z mjejscem,ze schematów wynika,że pompa i zawór czterodrogowy musi być umieszczony nad kotłem ,nie ma mjeisca na umieszczenie tam 2 pomp(co i cwo)i zaworu.Czy są jakieś inne sposoby na możliwość regulacji temperatury na grzejniki i czy można to wykonać z pompą na powrocie?

Opublikowano

Pompa obiegu kotłowego najlepiej z płynną regulacją do ochrony powrotu kotła a do regulacji temperatury C.O. zawór 3D 1" z pompą. Nie trzeba tego zestawu instalować na "plecach" kotła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.