lolita Opublikowano 3 Października 2013 #1 Opublikowano 3 Października 2013 Witam Tak jak w temacie, mój bojler nie grzeje wody, nie ma przez niego obiegu. Zainstalowałem odpowietrznik na zasilaniu bojlera, w najwyższym punkcie, jest wkręcony w trójnik a ten na nypel na króćcu zasilania bojlera z co. Wymiennik poziomy, ustawiony prawidłowo z lekkim wzniosem w kierunku króćca zasilania z co. Wcześniej wszystko grało...nie wiem co robić, bojler sam montowałem w zeszłym roku
majschi Opublikowano 3 Października 2013 #2 Opublikowano 3 Października 2013 przydały by się jakieś fotki ponieważ to nie forum wróżbitów
automatyk Opublikowano 3 Października 2013 #4 Opublikowano 3 Października 2013 Witam Tak jak w temacie, mój bojler nie grzeje wody, nie ma przez niego obiegu. Zainstalowałem odpowietrznik na zasilaniu bojlera, w najwyższym punkcie, jest wkręcony w trójnik a ten na nypel na króćcu zasilania bojlera z co. Wymiennik poziomy, ustawiony prawidłowo z lekkim wzniosem w kierunku króćca zasilania z co. Wcześniej wszystko grało...nie wiem co robić, bojler sam montowałem w zeszłym roku daj fotki
lolita Opublikowano 3 Października 2013 Autor #5 Opublikowano 3 Października 2013 to wymiennik dwupłaszczowy z podkową , to "krzywe" to powrót z C.O, jest on poniżej głównej rury powrotu ale to chyba nie przeszkadza.
automatyk Opublikowano 3 Października 2013 #6 Opublikowano 3 Października 2013 a powrót idzie do góry a pompa tam jest?
lolita Opublikowano 3 Października 2013 Autor #7 Opublikowano 3 Października 2013 powrót idzie pod górke, do poziomu rury od zasilania ale mimo to wszystko działało nawet na grawitacji, pompa jest.
automatyk Opublikowano 3 Października 2013 #8 Opublikowano 3 Października 2013 żeby to zadziało to musiały być sprzyjające warunki czy odpowiedzi przepływ na pionie do grzejników i wtedy mogło pociagnąc powrót i zadziałao a teraz może stanał babel powietrza i tak się stało ,jak masz mozliwośc to zakręć grzejniki pompe na max i cos sieruszy
lolita Opublikowano 3 Października 2013 Autor #9 Opublikowano 3 Października 2013 układ otwarty, wszystkie grzejniki grzeją, nie wiem co się stało. Dodam, że gdy zagrzeję bojler podkową i otworze zawór to podgrzewa mi on rurę zasilania i mam ciepły grzejnik na górze :P
lolita Opublikowano 3 Października 2013 Autor #10 Opublikowano 3 Października 2013 ok dzięki, próbuję
automatyk Opublikowano 3 Października 2013 #11 Opublikowano 3 Października 2013 układ otwarty, wszystkie grzejniki grzeją, nie wiem co się stało. Dodam, że gdy zagrzeję bojler podkową i otworze zawór to podgrzewa mi on rurę zasilania i mam ciepły grzejnik na górze :P no słuchaj nic nie dzieje się bez przyczyny skoro w druga strone działa to jest temat przepływu ,a masz mosliwosc właczenia pompy na 3 bieg?
lolita Opublikowano 3 Października 2013 Autor #12 Opublikowano 3 Października 2013 włączyłem 3 bieg, zamknąłem piętro i czekam, rura zasilania piekielna, powrót narazie neutrany
automatyk Opublikowano 3 Października 2013 #13 Opublikowano 3 Października 2013 to jak jeszcze się nie zeobił powrót goracy co cos jest nie tak gdzies woda ucieka albo zawór roznicowy jest uszkodzony ,tu gdzies trzeba szukac oprzyczyn
lolita Opublikowano 3 Października 2013 Autor #14 Opublikowano 3 Października 2013 hmm gdyby zawór różnicowy był uszkodzony byłyby chyba oprócz tego jakieś inne ob\jawy? powrót jest lekko ciepły, zaczekam jeszcze chwilę..
automatyk Opublikowano 3 Października 2013 #15 Opublikowano 3 Października 2013 skoro grzejniki masz zakręcone i idzie tylko zasobnik to zobacz czy rura powrotu do kotła ma taka sama temperaturę co powrót z zasobnika
lolita Opublikowano 4 Października 2013 Autor #16 Opublikowano 4 Października 2013 dziękuję bardzo automatyk, bojer ruszył, przyczyna to wymiana zaworów na grzejnikach i zbytnie ich otwarcie, poprzednie miały mniejszy przepływ, tak jak pisałeś, woda mijała bojler, zdławiłem grzejniki i powinno być ok
automatyk Opublikowano 4 Października 2013 #17 Opublikowano 4 Października 2013 no właśnie ,woda nie ma przede mna żadnych tajemnic
sambor Opublikowano 4 Października 2013 #18 Opublikowano 4 Października 2013 :lol: :lol: :lol: Cwalipięta! Pozdr.
automatyk Opublikowano 4 Października 2013 #19 Opublikowano 4 Października 2013 hehe smiszne było ....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.