kamilholandia Opublikowano 17 Maja 2007 #1 Opublikowano 17 Maja 2007 Mam 30 m.mieszkanie w starym budownictwie,wysokie.Narazie jest tam piec kaflowy.Chcialbym zalozyc piec gazowy dwufunkcyjny.Jak obliczyc jakiej powinien byc mocy(czy wogole sa rozne).I jak technicznie to rozwiazac(mam na mysli wentylacje)Piec bedzie musial wisiec w kuchni a jest tam tylko wentylacja grawitacyjna(kratka w scianie)Jesli ktos moglby mi poradzic z gory dziekuje. Cytuj
vr5 Opublikowano 30 Stycznia 2011 #2 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Trzeba zacząć od opinii kominiarskiej i warunki z gazowni. Jeśli jest to spółdzielnia, lub wspólnota uzyskać zgodę. Obowiązkowo projekt wykonany przez uprawnionego projektanta i pozwolenie na budowę. Projektant dobierze kocioł wg zapotrzebowania mocy. Ty możesz wybrać jakiej firmy chcesz mieś kocioł.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi