badaczkotłów Opublikowano 25 Marca 2013 #1 Opublikowano 25 Marca 2013 Widzieliście ostatnie wyniki ringu Magazynu Instalatora na najlepszego producenta kotłów. Zastanawia mnie czemu brakuje np Defro ? Drugi temat to wysokie miejsce solarfocusa i westfalii, bo to że wysokie miejsce ma Kostrzewa i Cichewicz to już wiarygodne.
vernal Opublikowano 25 Marca 2013 #2 Opublikowano 25 Marca 2013 Brak też P2ar. To się tylko do Familiady nadaje.
marcin Opublikowano 26 Marca 2013 #3 Opublikowano 26 Marca 2013 Sondy tego typu mają to do siebie, że ich wyniki są bardzo łatwe do zaburzenia (wystarczy jakaś zorganizowana akcja głosowania na dany produkt). W miarę wiarygodny byłby sondaż przeprowadzony na losowo wybranych osobach.
Gość Hydra1976 Opublikowano 26 Marca 2013 #4 Opublikowano 26 Marca 2013 No tak, ale czytałeś ten ring? Dla mnie nieważne kto wygrał czy przegrał. Ważne jest to, żeby wypowiadali się użytkownicy co czytali go. Ci co nie czytali nie mogą go oceniać. Czy ktoś zna tą firmę Westfalia co ona robi?
Gość Hydra1976 Opublikowano 26 Marca 2013 #5 Opublikowano 26 Marca 2013 Brak też P2ar. To się tylko do Familiady nadaje. a co toP2ar? Z tego co wiem to każdy producent miał szansę brać udział
Gość lysy1l Opublikowano 28 Marca 2013 #6 Opublikowano 28 Marca 2013 Czy ktoś zna tą firmę Westfalia co ona robi? Chyba robi takie Volkswageny busy turystyczne? A zresztą nie wiem.
vernal Opublikowano 28 Marca 2013 #7 Opublikowano 28 Marca 2013 a co toP2ar? Z tego co wiem to każdy producent miał szansę brać udział Jak, no P2ar to jedyna firma co robi dolniaki w Polsce. Reszta klepie volkswageny.
kabajo6 Opublikowano 29 Marca 2013 #8 Opublikowano 29 Marca 2013 Taki ranking nigdy nie będzie wiarygodny,no bo przeciętny użytkownik niby do czego ma swój kocioł porównać.Dobry byłby jedynie taki test,jak np.samochodów,czyli podpinam kilka kotłów pod taki sam obiekt, instalację ,komin,palę w nich takim samym węglem lub innym paliwem. Ten ranking jest bez sensu.Równie dobrze można by zapytać,który kocioł mniej pali:czerwony,zielony,niebieski...
robogaz Opublikowano 29 Marca 2013 #9 Opublikowano 29 Marca 2013 Chyba robi takie Volkswageny busy turystyczne? A zresztą nie wiem. Najbardziej podoba mi się ten producent kotłów tzw.ogórków.Ciekawe jakie miałby dzisiaj spalanie przy -5
badaczkotłów Opublikowano 29 Marca 2013 Autor #10 Opublikowano 29 Marca 2013 Jak, no P2ar to jedyna firma co robi dolniaki w Polsce. Reszta klepie volkswageny. Nie znam tej firmy, jakiś lokalny producent
badaczkotłów Opublikowano 29 Marca 2013 Autor #11 Opublikowano 29 Marca 2013 Taki ranking nigdy nie będzie wiarygodny,no bo przeciętny użytkownik niby do czego ma swój kocioł porównać.Dobry byłby jedynie taki test,jak np.samochodów,czyli podpinam kilka kotłów pod taki sam obiekt, instalację ,komin,palę w nich takim samym węglem lub innym paliwem. Ten ranking jest bez sensu.Równie dobrze można by zapytać,który kocioł mniej pali:czerwony,zielony,niebieski... Trochę się z tobą zgadzam, nie mniej jednak pokazuje też jakieś zainteresowanie rynkiem przez producentów i czytelników. Najbardziej dziwi mnie brak Defro. Znam się osobiście ze Sławkiem Świeczkowskim z Magazynu, z racji na tajemnicę handlową nie mógł powiedzieć, ale w międzyzdaniach pojawiła się opinia - ci producenci co stoją zdrowo nie mieli obiekcji co do ringu, reszta widocznie przeżywa jakieś problemy.......
Gość lysy1l Opublikowano 29 Marca 2013 #12 Opublikowano 29 Marca 2013 Kolego badaczu kotłów. Zanim zaczniesz znowu opowiadać bajki z mchu i paproci, może najpierw ustosunkuj się do tej swojej wypowiedzi: https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/14687-dom-170m2/page__st__20?do=findComment&comment=147769 Może w ten sposób podbudujesz swoją wiarygodność.
badaczkotłów Opublikowano 30 Marca 2013 Autor #13 Opublikowano 30 Marca 2013 Z racji , że w przeciwieństwie do wielu innych użytkowników - nikt mi nie płaci za reklamę ( widać to od razu po tonie wypowiedzi wielu wpisów) . Wystarczy porównaj sobie wagę kotłów Kalvis albo porównaj kotła Logica Cichewicza. 5 mm blacha a waga ponad 400 kg. Oczywiście, żeby porównać wagę trzeba porównać kotły o niemal identycznej budowie.....
Gość lysy1l Opublikowano 30 Marca 2013 #14 Opublikowano 30 Marca 2013 Widzę, że zapadła cisza. Najbardziej dziwi Cię brak Defro? Dziwnym trafem wykazujesz niesamowitą troskę o firmę Defro, jej produkty i kondycję. Czyżby była największym konkurentem? "Sławek Świeczkowski z Magazynu" na którego się powołujesz jest dla mnie i pewnie dla innych kompletnie nieznaną osobą, nie wiem kto to jest i co sobą reprezentuje, więc nie wyjeżdżaj tu z nim, jako autorytetem, bo tylko ośmieszasz siebie i tego pana. Na tym forum nikt nie będzie traktował poważnie tego co napiszesz. Powinieneś zarejestrować się ponownie, zmienić nick i przyjąć trochę inną strategię działania, bo ta jest bardzo prymitywna, nie działa na ludzi myślących, a wręcz przynosi odwrotny efekt. To co zamieściłeś u góry, to nie jest nawet żaden ranking. To jest najzwyklejsza sonda internetowa oparta na tysiąc trzystu głosach. Tyle kotłów pracuje w dzielnicy, w której mieszkam. Zamieszczanie czegoś takiego i powoływanie się na to jest zwykłą kpiną, wręcz farsą.
piastun Opublikowano 30 Marca 2013 #15 Opublikowano 30 Marca 2013 Znam się osobiście ze Sławkiem Świeczkowskim z Magazynu, z racji na tajemnicę handlową nie mógł powiedzieć, ale w międzyzdaniach pojawiła się opinia - ci producenci co stoją zdrowo nie mieli obiekcji co do ringu, reszta widocznie przeżywa jakieś problemy....... Panowie :) nie karmcie trola a ustosunkowywać się do takich wywodów poprostu nie warto.
kabajo6 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #16 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Im bardziej prymitywna reklama,tym lepszy efekt przynosi.Wystarczy telewizor włączyć,aby się o tym przekonać.
badaczkotłów Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor #17 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Panowie, zamykamy temat . Myślałem,że trochę na luzie podejdziecie do tematu bo sonda jak każda ma swoje błędy a tu stresy duże są
albodek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #18 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 jak mnie bawią takie pseudo sondaże, za którymi kryje się reklama.
sambor Opublikowano 16 Lutego 2015 #19 Opublikowano 16 Lutego 2015 Rankingi kotłów mają nawet odmienne orientacje, no przecież muszą się czymś grzać :) Ciekawe, jakie było tutaj kryterium? http://kobiety-kobietom.com/zakupy/ranking.php?pr=kotly-na-paliwo-stale I nadal brak kotłów firmy P2ar, Przemek popraw się! Pozdr.
zwanzig Opublikowano 17 Lutego 2015 #20 Opublikowano 17 Lutego 2015 Przemek już nie jest trendy. Nachodzi era MPM ;). Obywatele, kotły MPM pod każdą strzechę...
sambor Opublikowano 17 Lutego 2015 #21 Opublikowano 17 Lutego 2015 No ja myślałem , że do tego grona dojdzie twój cichy faworyt, ale widzę że nic z tego :P Mimo wszystko go przypomnę :D Pozdr
Gość Opublikowano 17 Lutego 2015 #22 Opublikowano 17 Lutego 2015 No ja myślałem , że do tego grona dojdzie twój cichy faworyt, ale widzę że nic z tego :P Mimo wszystko go przypomnę :D Pozdr Ehhh,wspominam mistrzostwa z 1978r. z niedosytem. Mieliśmy wtedy najmocniejszą drużynę z największą szansą na mistrzostwo,a tak miejsce 5-8. Nieporozumienia,rozgrywki personalne i b. dziwne decyzje dotyczące składu(skrajnie nie odpowiedzialne!) Gmocha,przyniosły taki efekt. Za to jesteśmy mistrzami zmarnowanych szans. :( Każdy noworodek w Argentynie mógł mieć wtedy tylko jedno imię-Mario(szaleństwo). Mimo wszystko piłkarzy tej klasy już nie ma,współcześni "piłkarze"(patałachy) mogliby w porównaniu z nimi co najwyżej podawać piłkę zza linii boiska lub wkręcać korki do butów oczywiście pod nadzorem. Jeśli chodzi o ranking wg kol.@zwanzig,cieszę się z wyniku,jaki osiągnął "chiński" czajnik z okapem firmy MPM. :lol:
zwanzig Opublikowano 17 Lutego 2015 #23 Opublikowano 17 Lutego 2015 Myślę, że 90% użytkowników nie załapało o co chodzi z tym Mario przed marką kotła Kempes. Ja doskonale pamiętam tego napastnika ;).
sambor Opublikowano 17 Lutego 2015 #24 Opublikowano 17 Lutego 2015 Niestety , ten "kociołek" nam dwie bramki wsadził, a my nawet karnego nie potrafiliśmy strzelić. :angry:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.