Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musze tyle podawac bo inaczej nie dobija mi do zadanej, niewiem jeszcze jak bedzie gdy komin oczyszcze bo ciag mam katastrofalny,jdynie jak wieje wiatr jest ladnie, duzo jeszcze idzie pewnie z tego ze piwnica jest "nieszczelna" przez okienko duzo ciepla i zimnego powietzra sie dostaje, z klatki tak samo do domu gdyz jsze po remoncie nie mam progow pozakladanych i wjeje jak... a od klatki tak zimno daje ze az woda z kafelek w lazience splywa, opal pewnie tez slaby ale narazie jako jedyny ktory byl mozliwy do zakupu wiec jakos musze teraz przezyc pozniej moze z innego wegloskladu wezme ale to juz jak ten skoncze, a do tego czy malo to wdlg mnie duzo w porownaniu do tego ze kiedys kupilem 60kg i starczalomi na tydzien podawaniem 5/30 i nadmuchem na 5 ale fakt faktm oslone od komina mialem na polowie at eraz mam na full

Opublikowano

Witam.

Wtrące 3 grosze i na moje oko to tak jak kolega pisze albo jest syf opał albo mokry albo jest brak komina. Lub też jest taka instalacja co.

Piec na ustawieniach fabrycznych powinien bez problemu dobić do 90*C.

Opublikowano (edytowane)

wegiel moze malo kaloryczny, niewiem bo szczerze jeszcze sie nie pytalem o jego kalorycznosc, wiem ze byl mocno mokry i "zamulony". Susze go ciagle w piwnicy wiec mokry nie jest napewno. Co do ciagu komina to tu pewnie jest najwiecej problemu bo gdy otwieram drzwiczki gorne i poloze kawalek worka foliowego to leci tak jak by chcial a niemogl ( juz mocniej leci jak go dmucham ).

Na ustawieniach fabrycznych to by mi sie wegiel przesypywal bo by nie nadazyl palic chyba ;p

wyczyszcze wkoncu komin i zobacze co jest piec.

btw. co do tego ze zaduzo podaje niestety przy ustawieniu 20sec podawania tylko wtedy mam taki ladny plomnine ktory siega do deflektora przy mniejszych ledwo co siega za deflektor ... :/

a jeszcze jedno.

jak sie ma temp zadana z instrukcji do pieca z zyciem codziennym

musze miec nastawione min. te 57*C na zadanej czy nie ?

Edytowane przez Redzio