pawelsp86 Opublikowano 27 Lutego 2012 #1 Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam wszystkich na forum, proszę o pomoc w podłączeniu przepusticy do sterownika. Poniżej zamieszczam zdjęcia przewodów przepusticy oraz sterownika. Sterownik to Euroster E11K a przepustnica to model IB-F100. Z góry dziękuję za pomoc. Chodzi mi o to by podłaczyć przepusticę tak by gdy zostanie podane zasilanie to przepustica się otworzy, a gdy zostanie odcięte to przepustica się zamknie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
snoop84 Opublikowano 28 Lutego 2012 #2 Opublikowano 28 Lutego 2012 poniżej link do instrukcji, str. 2: http://www.euroster.com.pl/download/instrukcje/e11k.pdf Cytuj
pawelsp86 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 29 Lutego 2012 Dzięki za pomoc instrukcję mam. Mój problem polegał na tym że przepustnica przy braku napięcia zostaje w tej samej pozycji. Nie zamyka się samoczynnie. Zamknięcie jest wyzwalane poprzez podanie napięcia na przewód zamykania. To jest dość duży problem ponieważ w przypadku braku napięcia przepustica zostaje otwarta i nie ma możliwości jej zamknięcia. Jedyne co można zrobić to podpiąć do niej zasilanie awaryjne. Temat do zamknięcia. Cytuj
snoop84 Opublikowano 29 Lutego 2012 #4 Opublikowano 29 Lutego 2012 No niestety nie ma żadnej sprężyny zwrotnej także ...... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi