Scyzor79 Opublikowano 25 Lutego 2012 #1 Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam! Z zasadzie jestem just zdecydowany na piec z podajnikiem jakim jest Ogniwo Eko plus! Pytanie jakie tu stawiam dotyczy zaistalowania innego sterownika niż ten z ktorym jest sprzedawany tzn. Ecoal! Ktoś zaraz zapyta po co tak chce kombinować? Po przestudiowaniu od trzech miesiecy różnych artykułów na temat piecy co z podajnikiem doszedłem do wniosku że im bardziej sterownik jest zautomatyzowany tym wygodniejsze jest to dla Nas , ale coś kosztem czekoś! Proszę napisać kto jest obeznany z sterownikach który inny można zamontować do tego pieca ale taki w którym jest możliwość ingerencji w ustawienia (dmuchawy, czas podawania, czas przerwy, temperatury itp.) abym mógł sam mieć wpływ na to co piec robi! Pozdr i czekam na info od Was! Marcin Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 25 Lutego 2012 #2 Opublikowano 25 Lutego 2012 najlepszy dwustanowy to bruli- wytwór tej samej firmy co "koala" możesz też pomyśleć o Cobrze, czy Pumie- są to sterowniki z PID-em ale mają możliwość pracy w trybie dwustanowym. Tylko pozostaje pytanie czy sprzedadzą Ci Ogniwo gołe bez stera- inwestycja dodatkowy tysiąc zł w sterownik to zbytek moim zdaniem- ten kociołek jako całość to dobra konstrukcja więc nie rozumiem po co chcesz dobre poprawiać???? - żeby zepsuć??? Cytuj
Pieklorz Opublikowano 25 Lutego 2012 #3 Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Elektro-System może mu gratis eCoala na Bruli przerobić jak nie będzie opcji zakupu Ogniwa bezpośrednio z Brulim. Dla mnie osobiście Bruli jest lepszym wyrobem i nie jest do końca tylko taki zwykły dwustanowy. Edytowane 25 Lutego 2012 przez Pieklorz Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 25 Lutego 2012 #4 Opublikowano 25 Lutego 2012 tak masz rację To nie jest "zwykły" sterownik. szkoda że drogi bo bym zainwestował Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi