Balzak Opublikowano 2 Lutego 2012 #1 Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam Posiadam zamontowane grzejniki PURMO CV 22 jest ich w domu 14 sztuk i cały problem polega na tym iż ze tylko w 2 grzejnikach przy maxymalnym przepływie cały czas jest słychać przelewającą sie wodę, nie wiem o co chodzi a bardozo jest to denerujące bo są one samontowane w sypialniach i jak sie zasypia do cały czas to wkurza, prosze kogoś o poradę co może być tego przyczyna Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj
Balzak Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor #2 Opublikowano 6 Lutego 2012 czyli nikt nie jest w stanie mi pomóc?? Cytuj
1702 Opublikowano 7 Lutego 2012 #3 Opublikowano 7 Lutego 2012 Witam, prawdopodobnie masz zapowietrzone grzejniki, lub za szybki przepływ wody. Odpowietrz grzejniki i sprawdź czy się poprawiło. pzdr. janek Cytuj
andrzej84 Opublikowano 7 Lutego 2012 #4 Opublikowano 7 Lutego 2012 dolej wody do pieca, wyłącz pompki CO jeśli jakieś są, i do odpowietrz grzejniki, włącz pompki. a jeśli są zawory na grzejnikach to odkręć na maxa i dopiero odpowietrz. Cytuj
Balzak Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor #5 Opublikowano 8 Lutego 2012 A jak ktoś może powiedzieć na jakim biegu powinna pracować pompka CO?? hmm to odpowietrzanie na załączonej pompce to błąd?? Cytuj
1702 Opublikowano 8 Lutego 2012 #6 Opublikowano 8 Lutego 2012 Jak pracuje pompa to woda porywa ze sobą cząsteczki powietrza, należny wyłączyć pompę (jak pisał andrzej84) i odczekać chwilę. Powietrze zbierze się w najwyższym punkcie instalacji, gdzie jest odpowietrznik i należy to powietrze usunąć z instalacji. Pamiętaj o poziomie wody w instalacji. pzdr. janek Cytuj
Balzak Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor #7 Opublikowano 17 Listopada 2014 Odgrzeje troche starego kotleta. Sprawa wygląda tak a propos tych szumów, mam grzejnik jeden który jak ustawie powyżej 3 to zaczyna szumić, dobrałem sie do wkładki zeby zmniejszyć przepływ na nastawie wstępnej, zmniejszyłem o jeden, i sytuacja wygląda tak ze na 5 nie szumi schodzę na 3,5 zaczyna szumić. O co może chodzić??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi