braun2009 Opublikowano 6 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Witam cieplo ! Mam pytanie do os znajacych sie na rzeczy. W tym tyg bede instalowal nowy piec ZEBIEC KWP 10KW. Moja instalacja wyglada nastepujaco: Posiadam 2 piece (stary węglowy i olejowy) naczynie wzbiorcze obok pieca, zawór bezpieczeństwa. Instalacja w miedzi. Chcialbym abyscie sie wypowiedzieli czy przy nowym piecu - przy tak obecnie zrobionej instalacji bedzie zrealizowana gwarancja a przede wszystkim czy to bedzie BEZPIECZNE W UZYTKOWANIU ? Jestem totalnym laikiem jesli chodzi o instalacje CO - układ otwarty zamknięty itp. Prosze o prosta porade! Pozdrawiam Braun Edytowane 6 Grudnia 2011 przez braun2009 Cytuj
mac65 Opublikowano 8 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Masz naczynie przelewowe pod sufitem otwarte czy naczynie przeponowe ( może być czerwony baniak z wentylem u góry) na dole przy piecu bo to ogromna różnica chociaż służą do podobnych celów .. Jak byś zrobił jakaś fotkę ogólną co tam jest zainstalowane łatwiej by było coś powiedzieć w tym temacie a przynajmniej wiadomo by było o co i jak Cię zapytać . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi