Bartekx Opublikowano 26 Października 2011 #1 Opublikowano 26 Października 2011 Witam. Jestem młodym inż. inżynierii środowiska. Wykonałem projekt instalacji c.o. grzejnikowej oraz nagrzewnic wodnych powietrza. Moc kotłowni 230 kW, w instalacji zaprojektowano 20 szt. grzejników, 5 nagrzewnic powietrza i kotłownię. Powierzchnia pomieszczeń ogrzewanych 1100 m2. Ile "skasować" za taki projekt? lub jak to wyliczyć? Za wszelkie informacje dziękuję. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 26 Października 2011 #2 Opublikowano 26 Października 2011 Szukaj książeczek "Środowiskowa wycena prac projektowych" Cytuj
snoop84 Opublikowano 2 Listopada 2011 #3 Opublikowano 2 Listopada 2011 Skoro dopiero skończyłeś studia, to pewnie nie masz uprawnień projektowych. Bez uprawnień to ktoś ci to będzie musiał podpisać, także dolicz jeszcze opłacenie człowieka z uprawnieniami. Cytuj
Bartekx Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor #4 Opublikowano 3 Listopada 2011 To już wiedziałem na 3 roku :). Pytałem o coś innego. Cytuj
sambor Opublikowano 5 Listopada 2011 #5 Opublikowano 5 Listopada 2011 To czego się po trzecim roku nauczyłeś? Startujesz z dużą kotłownią i instalacją do niej a nie wiesz ile za to policzyć? Policz jak najwięcej!!! Na wyczucie. - też jest ważne dla projektanta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi