AkiTigra Opublikowano 5 Października 2011 #1 Opublikowano 5 Października 2011 Witam Od poniedziałku mam zamontowaną kotłownię. Kupiłem używany kocioł z całym dobytkiem czyli pompami, zaworami, zasobnikiem CWU itp. Mam pytanie o poprawność montażu zawory 4d. Zostało on zamontowany dokładnie jak w starej kotłowni. Ale przeglądając neta natknąłem się na stronę zasada działania 4d i tak porównująć widzę że mam zawór zamontowany jakby obrócony o 90st. Czyli to wyjście gdzie jest "kropka" mam na wyjści na CO a nie na zasilaniu z kotła. Czy tak też będzie działać czy wołać ekipe i przemontowywać zawór? Cytuj
Kadafi Opublikowano 5 Października 2011 #2 Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) Poszukaj instrukcji montażu zaworu honeywela i porównaj. Wieczorem sprawdzę u siebie ale o ile dobrze pamiętam to masz zamienione zasilania miedzy sobą i i pomylone powroty. EDIT: http://products.ecc.emea.honeywell.com/poland/pdf/mu0082-ge51r1296.pdf Edytowane 5 Października 2011 przez Kadafi Cytuj
AkiTigra Opublikowano 6 Października 2011 Autor #3 Opublikowano 6 Października 2011 Dzięki o to mi chodziło. W tym położeniu też działa ale nastawy są odwrotnie niż w dokumentacji. W przyszłym tygodniu będzie zamontowany prawidłowo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi