Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was!

Czy może ktoś z Państwa też ma , miał podobny problem i może pomóc.

W 2007 roku kupiłem piec Fakora Kw 25 z podajnikiem, żeliwny. Pierwsza zima przeszła bez niespodzinek, zaś klolejna była juz dość nerwowa. W 2009 w lutym piec roszczelnił się na zewnątrz . Zgłosiłem się do serwisu i po naleganiach i prośbach /środek zminy małe dzieci / wymieniono mi na nowy piec. Minonej zimy pod koniec zauwazyłem, że od wewnątrz ponownie piec jest mokry , doszło tym razem do rozszczelnienia i woda ścieka do paleniska. No i... Producent daje 10 lat gwarancji - podono. Dziś wykonałem nie wiem ile telefonów. strona internetowa fakory i dane kontaktowe sa nieaktualne. Dodzwoniłem się do w końcu serisu fakora już sam nie wiem czy Fakora Moc czy Polska i miły pan powiedział mi że producent tych kotłów uległ przekształceniu jeżeli chodzi o formę własnosci i oni na dzień dzisiejszy nie honoruja mojej gwarancji , bo i jako firma świadczą usługi dla producenta fakora ale tego obecnego , a nie poprzedniego, Mogą mi wymienić piec za pełną odpłatnościa czyli około 5 tyś. I w tym momencie nastąpiło moje załamanie czyli pieniądze które wydałem raptem 4 lata temu na porządy kocioł poszły w błoto. Poradzcie mi proszę co robić???

Opublikowano (edytowane)

Pod koniec 2009r miałem kontakt z firma Fakora

Podajniki oferowali w 2modelach, bodajże p.Zieliński informował,że jeden z tych modeli cierpi okresowo na drobne awarie.

Modele były albo 3 albo 4członowe czy też 4 albo 5członowe. Słabo pamiętam

Kompetencje osób wówczas siedzących w biurach z epoki wczesnego Gierka oceniam średnio łagodnie mówiąc.

To coś chyba wynajmowane od budynków kolei, cholera wie, ale straszyło. Masakra, czas stanął.

Firma była w rozsypce. Dostali jakiś nakaz opuszczenia Łodzi, byłem tylko w biurze wynajmowanym blisko centrum w starym budynku.

Informacja wówczas była taka,że produkcje przenoszą do 2wiosek pod Łodzią chyba Chechło-II i do trochę większej miejscowości Zduńska Wola

Pani prezes na oficjalne pismo, wysłane listem poleconym nie raczyła odpowiedzieć, także sukcesów nie wróżę.

Nazwę można parafrazować na Fakora Mocz

Próbować jednak trzeba, 10lat gwarancji obowiązuje.

Edytowane przez Pieklorz