Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ekogroszek - Podkarpacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, interesują mnie wasze opinie o ekogroszku kupionym w naszym województwie, jakie składy opału warto odwiedzić gdzie są najlepsze kalorycznści, gdzie workują suchy groszek i jakie są ceny.

Osobiście pstatnie dwa sezony miałem ekogroszek z Trzciany "Węglomat" 560zł/t luzem i kaloryczność 24-25 Pieklorz, ale spalał się tak sobie, nie moge powiedziec żeby wybierał z popielnika mączke, często spiekał się na tzw. popcorn. Taka cena była w lipcu 2009, obecne ceny nie są mi znane, dlatego zakładam wątek, piszcie!!

Opublikowano

W Bratkowicach w firmie Węglozłom jest ekogroszek po 560. Prawdopodobnie z Sobieskiego. Jak się pali nie wiem, to należałoby sprawdzić we własnym kotle. Zwykły groszek jest po 470, a groszek z antracytu (granulacja jak ekogroszek) po 570.

Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem do Bratkowic, ale nie workują niestety, musze poszukać bo ktoś mi wspominał w zimie że w Tyczynie gdzieś koło Parku, okolice Biedronki jest skłąd węgla i ładnie się spala i kaloryczność jest na poziomie, ale cena 800/t a ile obecnie to musze się wybrać na przejażdżkę :)

Dzwoniłem do Trzciany, Pieklorz 740/t luzem a workowany 800/t gdybym trafił w kaloryczność z ostatnich dwóch lat co miałem to bym jakoś zdzierżył tą spiekalność.

Edytowane przez polsacik
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , ja posiadam retopal - średnej kalorycznośći do 25 kJ , następnie pieklorz z KWK Bobrek kaloryczność 28-29kJ i pieklorz z KWK Piekary 26-27KJ , nastęnie Ekoret , jednakże w tym momencie węgiel nie jest such co jest chba oczywiste ,ale w przyszłym roku zapraszam , skład kolo mielca ale workujemy po 25kg i ceny optymalne do rynkowych wszystkie dostawy potwierdzone fakturą oraz parametrami. Nie zawsze wszystko na placu w jednym momecie ale tym sortymentem mogę się pochwalić. W razie potrzeby prosze pisać . Zawsze można węgiel przetestować bo z ekogroszkiem to róznie bywa. A co do rosyjskiego to podobno dużo w nim kamienia ,ale to też zależy od dostawy. Osobiście handlujemy tylko polskim.

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , ja posiadam retopal - średnej kalorycznośći do 25 kJ , następnie pieklorz z KWK Bobrek kaloryczność 28-29kJ i pieklorz z KWK Piekary 26-27KJ

Proszę o namiary, możesz podać koszty, interesuje mnie workowany, 25 lub 30kg 2 tony bym potrzebował,

• 9 miesięcy temu...