kamo502 Opublikowano 19 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam W domu mam zrobic centralne wedlug takiego schematu. Grzejniki aluminiowe. Bedzie OK? Pozniej planuje dodac tylko podlogowe na pietrze. Cytuj
bobek310 Opublikowano 20 Grudnia 2010 #2 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Domyślam się, że to lewe kółko na prawo od pieca to zawór, a prawe to pompka. Zawór musi być koniecznie zwrotny. Może jeszcze coś do (jakiś zawór) rególacji przepływu przez bojler. Reszta myślę, że ok. Cytuj
Gość Digitrax Opublikowano 20 Grudnia 2010 #3 Opublikowano 20 Grudnia 2010 myślę, że ok. Nie jest ok, ponieważ pomiędzy wyjściem kotła a naczyniem nie może być żadnego zaworu nawet zwrotnego. Cytuj
Gruby Opublikowano 20 Grudnia 2010 #4 Opublikowano 20 Grudnia 2010 no i po jasny gwint "musi być zawór zwrotny"? w układzie z jedną pompą bez sensu .może za to być różnicowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi