Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie Silnika Ling Duo - Prośba Do Użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam rocznego Linga w którym serwisant wymienił niedawno silnik po awarii. Po wymianie pieć nie był uruchamiany, a dziś przy próbie 2 razy zerwało zawleczkę,

bo ślimak kręcił się w odwrotną stronę!

Telefonicznie serwisant kazał mi zamienić kable od cewki - nic to nie dało - nadal kręci w lewo. Kazał więc nadal zamieniać kable, ale nie mam pojęcia co z czym żeby nie spalić silnika.

Czy ktoś może podesłać zdjęcie wnętrza tej puszki na silniku i pokazać jak powinno wyglądać prawidłowe podłączenie? Schemat z obudowy nic mi nie mówi, niestety.

Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Na forum jest zdjęcie puszki, ale zupełnie innej, moja jest srebrna, jakby aluminiowa.

Opublikowano

Zobacz ile wychodzi przewodów z silnika do puszki przyłączeniowej, jeśli 4 to będzie ok jeśli 3 to kiepska sprawa.

W silnikach jednofazowych aby zmienić kierunek wirowania należy zamienić między sobą końcówki uzwojenia pomocniczego[rozruchowego]

Aby tego dokonać musisz ustalić które końcówki należą do uzwojenia głównego, a które do pomocniczego.

Pomiarów możesz dokonać zwykłym multimetrem na zakresie rezystancja.

Uzwojenie główne[praca]-rezystancja mniejsza ok-10 omów

Uzwojenie pomocnicze[rozruch]-rezystancja wieksza ok-12/14omów

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Odegree, to przekracza moje możliwości bo kabelki choć 4 nie są opisane, no i multimetra nie mam - pozostaje poranny telefon do Klimosza i przygonienie "serwisanta" (cudzysłów zamierzony).

Opublikowano

Witam ,zrób zdjęcie swojej puszki przyłączeniowej to Ci narysuje jak trzeba podłączyć

pozdrawiam