robertino Opublikowano 5 Września 2010 #1 Opublikowano 5 Września 2010 Witam. Chcę spalać na palniku samoczyszczącym owies ewentualnie miał , palnik wiem jak zrobić tylko nie wiem jaki zastosować motoreduktor jakiej mocy i jle obrotów. I jeszcze jedno pytanie jaki zastosować sterownik,piec dolniak RAKOCZY 15KW.Dzięki. Cytuj
robertino Opublikowano 8 Września 2010 Autor #2 Opublikowano 8 Września 2010 Witam ponownie,mam jeszcze jedno pytanie jle obrotów powiniem mieć motoreduktor jeżeli chce się spalać miał na palniku samoczyszczącym. Chcę kupić jakiś używany i nie wiem jaki i czy te obroty są regulowane sterownikiem ? Cytuj
vernal Opublikowano 9 Września 2010 #3 Opublikowano 9 Września 2010 Generalnie sterownik włącza tylko silnik na określony czas, a więc nie steruje szybkością obrotu lecz długością podawania. Jeśli chodzi o dokładne dane - ile obrotów/s itp., to proponuję zadzwonic do producentów takich palników i bezczelnie ich o to zapytać. Maja na stronach cos na ten temat lub po prostu powiedzą przez telefon... Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi