miro950 Opublikowano 10 Lipca 2010 #1 Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam Od paru miesięcy w mojej okolicy jest mozliwosc podlaczenia się do sieci gazowej ( GZ-50) i tutaj mam pytanie. Do tej pory dom opalalem zwyklym weglem 700 zl/t i w sezonie grzewczym spalałem okolo 4 ton, a o gazie nie mam w ogole pojecia - czy to sie bardziej oplaci czy jednak nie? Dom mam stosunkowo niewielki - 70m2 powierzchni grzewczej. Za każdą rade z góry dzięki :D Pozdrawiam Cytuj
kseroks1 Opublikowano 12 Lipca 2010 #2 Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam Gaz owszem ale tylko po dokładnym zaizolowaniu budynku, gdyż po tym co piszesz to masz duże straty Energi bo 4 tony na 70m2 to zdecydowanie za dużo! Ja niewiele więcej spalam na 220m2 i 200l CWU w całym sezonie. Tak ze wniosek prosty. Gaz tak ale w przyszłości, po co przepłacać jak najpierw można ograniczyć straty i wyjdzie z korzyścią dla portfela i środowiska. A jak mały dom to i stosunkowo mniejsze koszty docieplenia. Pozdrawiam Cytuj
GrzesiekW Opublikowano 4 Sierpnia 2010 #3 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 No, 4 tony na 70m2 to naprawdę sporo Cytuj
automatyk Opublikowano 8 Sierpnia 2010 #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 WitamOd paru miesięcy w mojej okolicy jest mozliwosc podlaczenia się do sieci gazowej ( GZ-50) i tutaj mam pytanie. Do tej pory dom opalalem zwyklym weglem 700 zl/t i w sezonie grzewczym spalałem okolo 4 ton, a o gazie nie mam w ogole pojecia - czy to sie bardziej oplaci czy jednak nie? Dom mam stosunkowo niewielki - 70m2 powierzchni grzewczej. Za każdą rade z góry dzięki :o Pozdrawiam nie zastanawiaj sie ani chwili nad zamontowaniem gazu rachunki beda podobne ale jedna sprawa jest zastanawiająca to zuzycie 4 ton ???? na 70m srednio zaizolawanego domu rachunek za gaz nie powienien miesiecznie przekroczyć 300zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi