robk1 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Mam do ogrzania jedną kondygnację, kocioł będzie w piwnicy i ogrzewacz wody też. Kompletnie nie mam pojęcia "w którą stronę spojrzeć" im więcej czytam tym jestem głupszy :D jaki dobry kocioł wybrać ??? Proszę o rady i opinie co na taki metraż. ;) Cytuj
Marax Opublikowano 15 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 A interesowałeś sie juz jakimikolwiek kotłami?? Ile możesz przeznaczyć na taki zakup?? Cytuj
robk1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor #3 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Na pewno węglowy, dolno-palony, z przegrodami poziomymi, aby spaliny się cały czas unosiły. Co do funduszy to powiedzmy do 3 - 3,5 tys max (ale nie żeby je koniecznie wydać na np. lakier z połyskiem, bo wole matowy tańszy) Cytuj
robogaz Opublikowano 17 Listopada 2010 #5 Opublikowano 17 Listopada 2010 Mam do ogrzania jedną kondygnację, kocioł będzie w piwnicy i ogrzewacz wody też. Kompletnie nie mam pojęcia "w którą stronę spojrzeć" im więcej czytam tym jestem głupszy ;) jaki dobry kocioł wybrać ???Proszę o rady i opinie co na taki metraż. ;) Kolego " robk1" napisz cos wiecej o domu jaki jest czy ocieplony jakie okna itd. ponieważ to wszystko ma wpływ na zakup kotła CO.Jaki duży zasobnik CWU czy z jedna wężownicą czy z dwoma, a może 2 płaszczowy.Oczywiscie koledzy doradza ale muszą wiedziec CO?Narazie wiemy tylko kwote jaką chcesz wydac.Napisz czy jest już centralne czy dopiero będzie produkowane? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
🔥 Szukasz instalatora kotła gazowego?
Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu
Porównaj oferty💰 Ile kosztuje kocioł gazowy z montażem?
Wyceny od firm w Twojej okolicy
Sprawdź wycenyDołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.